Vägvalen

Vägval kan ju betyda olika saker, men här tänker jag närmast på vilka vägar vi körde på våran första övervintringsresa, som sträckte sig från 7/10 2018 – 27/3 2019. Vi började i Kiel eftersom vi färjade Göteborg-Kiel. I Tyskland valde vi uteslutande att köra på Bundestrasse då vi fått rapporter om många vägarbeten och oändliga köer.
Här kommer nu en sammanfattning med vägar vi kört och stopp vi gjort, samt en och annan hänvisning till blogginlägget jag skrivit om ställplatsen eller campingen. På vissa orter har vi ju stått länge och då kan du klicka dej vidare till alla inlägg om den orten.

Vår första övernattning blev i Sulingen Efter Nienburg var det ”umleitung” så vi fick köra en liten omväg. Nästa stopp blev i Belgien och Kortrijk
Ett stopp i Frankrike, ca 3 mil N om Le Mans och sedan mötte vi Atlanten vid La Rochelle
Efter La Rochelle stannade vi på en vingård, Marquis de Vauban i Blay. Där stod vi parkerad mellan vinstockarna. Nästa stopp blev Andernos-de-Bains där vi åt goda skaldjur. Vi fortsatte att äta, Pinxtos, i San Sebastian. Därefter blev det ett par nätter i Bilbao
Som du ser på dessa två bilder här ovan är detta en väg jag starkt rekommenderar att du väljer bort!
Allt gick ju bra på skräckvägen här ovan och under natten andades vi ut i en liten by, inte långt från Valladolid
Nu for vi in i Portugal. Vid markeringen Service Easytoll Portagem Electronics ca 1 mil innanför portugisiska gränsen, kan man registrera sitt betalkort för att köra på betalvägar, de sk EasyTollvägarna. Vi hamnade först i Costa Nova med sina randiga hus Och sedan blev det en dryg vecka i Peniche
En natt i Ouato, Setubal och sedan en helg på camping i Zambujeira do Mar
Sovplats på Algarvekusten hittade vi i Portimao, Albufeira camping, Silves, Albufeira ställplats samt Quartiera och Vila Real Santo Antonio
Nu blev det Spanien och ett besök i El Rocio och Gibraltar stod på vår ”bucket-list”
Eter Gibraltar for vi öster om Malaca och till Benagalbon och ställplatsen El Rincon och sedan vår ”vinterplats” camping Torre Del Mar, i stan med samma namn.
Efter nästan 2,5 månad är det dags att rulla igen. Nu till Roquetas del Mar där vi stod på den passande gatan Calle Suecia. En natt i Almeria hamn och sedan till Los Narejos
När vi sedan fortsatte, besökte vi IKEA i Murcia och sedan Calpe
En natt blev det på en parkeringsplats strax utanför Benicassim och sedan blev det camping igen, Miramar i Miami Platja
Vi passerar Barcelona och far upp till Platja D`Aro, Palamos och Empuriabrava
Nu har vi lämnat Spanien bakom oss och far upp genom Frankrike. Stannar i Marseillan Plage, Molinet samt Belfort
Det blir ett par nattstopp i Tyskland. I Bockenem och vid Citti-Park i Flensburg
Vi färjar över Grenå – Varberg under eftermiddagen och då blir det nattstopp i Varberg

Sedan har vi ju inte så långt hem från Varberg. Detta var i lite grova drag de vägar vi kört. Jag har verkligen försökt pilla med google maps, så den inte ska välja betalvägar mellan orterna, för de enda vi kört betalväg är lite grand i Portugal. Det finns så många alternativa vägar och när man inte haft några måsten eller tid att passa fungerar det utmärkt att ta det lite lugnt. Man får ju dessutom se så mycket mer, än om man åker motorväg. (om man bortser ”skräckfärden” strax efter vi lämnat Bilbao) Totalt har vi kört 8930 km

8 reaktioner till “Vägvalen

 1. Tycker fortfarande det är synd att ni missar hela Provence och kör från Marseillan till Belfort. Lite längre österut – mellan Marseille och Toulon ligger ett helt fantastiskt område, både vid kusten och uppåt. Hade vi varit kvar hade vi övertalat er att komma förbi! Tips är också att köra genom Tyskland en söndag, lastbilar får inte köra då så det går utmärkt snabbt och lätt på Autobahn då!

  1. Visst är det ett underbart område där. Vi har vart där sommartid och sett fantastika lavendelfält. Helt magiskt! Vi hittade då svarta oliver från Nyonsområdet (hette de tanschéoliver?) som är de godaste jag ätit. Och underbar honung köpte vi också i Provence. Så det är inte en vit fläck på kartan för oss. Ja hade ni bott kvar hade vi absolut kommit förbi. Nu får vi ses i Roslagen istället. Visst är helgen bäst när man ska transportera sig genom Tyskland.

 2. Trevligt att få lite kartbilder på vart ni kört. Både jag och ägarna har hängt med på er resa men nu blev det extra tydligt vilken härlig resa, oftast 😀 ni fått vara med om.
  Vet att mina ägare också sitter och tittar i appar, kartböcker, campingar, båttider mm, även för mig blir det en resa i sommar..😀👍.

  1. Roligt att du uppskattar kartorna. Det kommer ett inlägg om galen GPS snart…. 😩

   Det är kul med planering kartor och drömmar. Ska bli kul att få se vart ni far iväg! Men hoppas ni får många helgresor innan det bli semester 👍😊

Kommentarer är stängda.