Upp genom Frankrike

I morse när vi lämnade Marseillan Plage hade vi bara +8 grader. Skönt att våran värme fungerar igen! Det blir väl bara kallare och kallare ju längre norrut vi kommer…. Förresten så fick vi se en häftig fullmåne igår kväll

Vi for gratismotorvägen A75 mot Clermont-Ferrand. Den är lite backig och lite kurvig men bred och bra. När vi kom vid Millau, valde vi att åka nerför, genom stan och se den spektakulära bron på håll.

Sedan upp igen. Målet för dagen var ställplatsen i Digoin, där vi stannat många gånger tidigare. Men nu ändrade vi oss och stannade en knapp mil tidigare. I Molinet. N46.470654, E3.941291. Här finns 12 platser på plattor, med gräs emellan. Ingen el. En tömning /fyllningstation där man betalar 2 € för 20 minuter. Vi har inte provat den, så jag vet inte hur det fungerar. Bilar längre än 8 meter måste backa in sitt överhäng för att få plats. Men det är så vackert precis bredvid kanalen. En väg går strax bortanför och kanske kan trafiken störa. Annars är det bara tuppen som gal.

Vi har verkligen våren med oss. Vi har sett tussilago, körsbärsträden står i blom, påskliljor, magnolia, forsythia och träden har musöron.


Trädgårdarna blommar och grönskar. Vilket vackert ställe vi hittade!

6 reaktioner till “Upp genom Frankrike

Kommentarer är stängda.