Efter Frankrike kommer man som bekant till Tyskland

Vi hittade en liten ställplats i Belfort, inte så långt ifrån Mulhouse. Vägen dit var otroligt vackert. Kullar med åkrar som grönskar. Blommande vildkörsbär. På ett ställe såg vi vitsippor.

Ställplatsen vi hittade ligger vid N47.641946, E6.865696 Det finns möjlighet till att tömma och att fylla samt få el. Gratis. Ställplatsen är dock tråkig och det är mer rätt att kalla den parkeringsplats. Vi sov dock skönt för det var tyst och lungt.

Efter lite vininköp i Alsace området for vi över till Tyskland. Vi tänkte att det förhoppningsvis inte skulle vara så stökigt på autobahn en lördag. Och vi hade rätt. Det rullade på riktigt bra på både A5 och A7 och jag tycker det var förvånansvärt lite trafik. Det var vara en gång som det blev köer vid ett vägarbete. Men det blev aldrig stopp så vi stod still. Det är lite ovanligt.

Vi letade i appen campercontact efter en ställplats inte så långt från A7. Hittade en i Bockenem, strax norr om Göttingen. Här finns några platser vid hotel Virsthaus Sauer N52.002265, E10.133737 Här står det att man kan få el mot betalning samt dusch på hotellet. Det står också att det finns möjlighet för 15 husbilar att stanna här.

Restaurangen på hotellet erbjuder schnitzel förstås. Men vi valde istället Currywurst med pommes. Currywursten var rejält tjock och säkert 30 cm lång. Vi blev mätta!


5 reaktioner på ”Efter Frankrike kommer man som bekant till Tyskland

    1. Ja nu är det inte så mycket mer att vänta på än hemfärd. Vi har försökt att proppa in så mycket sol vi bara kan i garaget ☀️och jess, det är gott 😊
      Det gör vi! Tack för omtanken 😘

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.