Peniche

Vi var kvar i Costa Nova igår. Knallade runt lite mera gränderna och såg alla gulliga, randiga hus. Satt utanför bilen och läste och märkte på kvällen att solen hade tagit ordentligt. På kvällen gick vi den korta sträckan till havet och såg på solnedgången.

Idag, lördag lämnade vi Costa Nova efter frukost. Vi hade tänkte att stanna på en ställplats strax s om Figueira da Foz. Men när vi körde utefter kusten blev vi bara ledsna. Stormen Leslie hade verkligen slagit till med full kraft. Träden låg som plockepinn. Elledningar var nerrivna. Skyltar med metallben var vridna och nerböjda.

När vi stod vid avfarten till ställplatsen (1.2 km från korsningen) vågade vi faktiskt inte köra in där. När den ”stora” vägen vi kört på hade sååå många hängade träd kan ju den lilla vägen inte vara prioriterad. Vi beslöt oss för att köra upp på motorvägen och ner till Peniche istället. Det var en ”traditionell” betalväg där man får biljett när man kör på och betalar när man kör av. Sträckan mellan Figueira de Foz och Peniche kostade ca 160 kr för oss som är 3 axlad (classe 3).

Vi har letat skugga borta vid muren

Här har vi fått en bra plats på ASA motorhome. N39.366489,W9.379415 Här finns ca 60 platser och det kostar €5 per natt ink tömning och fyllning. Vill man el, duscha, gå på muggen, eller tvätta får man lägga till för varje sak. Vi blev varmt välkomnad av Our Vantastic Travel Ingela och Bengt, när vi kom.

Sedan tog vi en kort promenad till Lidl (300 m) och handlade lite. Bla stora räkor. 500gr för €5.99 Såå goda de var.

Nu stannar vi här ett tag. Samlar de intryck vi redan har fått med oss och gör plats för nytt, så småningom.

20 reaktioner till “Peniche

 1. Kan väl vara gott att stanna upp lite och verkligen få njuta. För era bilder och att ni söker skuggplats gör att ägarna misstänker att ni njuter för fullt. De där hundralapparna kan nog vara värt pengarna istället för att bilen ska bli skadad på något sätt. Ibland har ägarna svårt att inse vad naturen kan ställa till med trots att de fått uppleva b la stormen Gudrun och tsunami i Thailand på plats.
  Fortsätt njuta!

  1. Man brukar ju säga att ”snålheten bedrar visheten” och så är det ibland. Det är skönt att kunna variera. Ja huvva, vad naturens krafter är enorma! Usch då vet ni hur det kan vara ju.
   Lovar!

 2. Det var väl tur att ni kunde ta en annan väg, man vill ju inte utsätta husbilen eller sig själv för fara eller skador. Det där var ju rent bedrövande hur naturens krafter kan knäcka stora träd. Tur att ni inte var där just då. Bra att ni hittade en skuggig plats också så ni kan njuta i skuggan 🙂 Kramar till er

  1. Krafterna i naturen är lite otäcka, det kommer så nära en. Usch ja, det var skönt att slippa men det verkar ju vara lite instabilt väder så vi får väl se…..
   Kramar

 3. Visst är det bra med Lidl 😉och deras priser. Vi tyckte att Pingo Doce var en bra affär om man ville ha lite metat välja på av lokal mat. Er nuvarande by verkar mysig i alla fall på Google 🤭 Bra att ni tar säkra före det osäkra, förstod att stormen tog hårt på Portugals kust. 🤗🤗

  1. Pingo Doce hay vi inte stött på än, men vi har ju tid på oss. Gillar att hitta lokala varor! Ja där har Google rätt😁 Ja stackars folk som dra vara. Nu av storm och kanske tidigare av skogsbrand.

  1. Det beror ju alldeles på vilken typ av karta man lägger ut. Jag kan lägga en kartbild över Peniche och= kryssa i att ”här är ställplatsen” Det säger ingenting. Eller så kan jag ta en bild av hela Portugal så kan Peniche bli en liten fluglort. I båda fallen tror jag att det är bättre att den intresserade googlar fram det här själv.
   Kram

 4. Det är skönt att landa. Vi trivs där vi landat och ni ser ut att ha hittat en fin plats också. Många pratar om Peniche så ser fram emot att besöka det nån gång till våren. Usch vad stormen förstört, otäckt vad naturens krafter är starka. Låter som ett vettigt beslut att inte ge er in på småvägarna.

  1. Ställplatsen i sig är väl inte så mycket att hurra för. Muromgärdad med 0 utsikt. På asfalt. Men det finns det man behöver och omgivningarna är trevliga. Det är nästan att man inte kan förstå vilka krafter det är!

 5. Lika underbart vacker som solnedgången är, lika olustigt är det att se hur stormen har dragit fram och skadat naturen. Man får verkligen ha koll på väder och vind när man är ute och åker. Skönt att ni inte har råkat ut för något.
  Kram

 6. Gudrun eller Leslie, samma konsekvenser, totalförstörd skog o andra dyra investeringar bara blir som du säger plockeppinn. Skönt att ni inte var i stormens öga, inte vi heller i Peniche som har muren runt oss och som blir ett ganska bra skydd.

Kommentarer är stängda.