Vi lämnar Spanien

Vår lust att köra gratisvägar kom liksom av sig igår. Därför bestämde vi oss att köra betalväg. Men inte förrän vi kom in i Portugal. Vi fortsatte ju på A62/E80 fram till gränsen och det är en gratis motorväg. 12 km efter grönsövergången, vid servicestationen Leomil, finns det en Easy Toll. Där registrerar man bil och kontokort så är det bara att köra sedan. Det var inte krångligt alls. Bara att köra fram bilen och stoppa i kortet. Så hörde jag ”Have a nice trip” så var det bara att köra. Jo, på kvittot jag fick står det att den gäller en månad. Sedan får vi reg oss igen.

Här ser du en karta på hur betalvägarna i Portugal sträcker sig. De röda är för Easy Toll. Övriga motorvägar betalar man kontant på plats när man kör på eller av.

Det var både enormt vackert och väldigt beklämmande när vi körde E80/IP5 på höjderna. Vi ser att det har varit gigantiska områden med skogsbränder, både från i år och längre tillbaka. Även om naturen är fantastisk på att återhämta sig så syns det många år efteråt.

När vi kom ner från bergen åkte vi till Costa Nova, strax s om Aveiro. Här fick vi en plats på ställplatsen mellan havet och byn. N40.610841, W8.752497. Inga faciliteter förutom soptunna.

Havet är precis bakom sandbankarna och byn åt andra hållet

Nu stannar vi nån dag för att njuta av vågor och pyjamasrandiga hus

Vi har ju också fått en timme extra idag för så fort vi passerade gränsen fick vi dra tillbaka klockan en timme. Det betyder väl att vi får lite ljusare kvällar 🤔😀

20 reaktioner till “Vi lämnar Spanien

 1. Vilka underbara hus! Vi gillade också betalsystemet i Portugal. I alla fall fram tills för någon månad sedan då vi fick en räkning från vår resa 2015. Trots att vi registrerade med kontokort och allt så funkade det tydligen inte. Eller så blev vi lurade, vem vet 😉

  1. Hoppsan, hoppas den inte blev allt för dyr! Det finns tydligen två olika system och väldigt lätt att göra fel. Det står på vårt kvitto att detta gäller en månad sedan måste vi registrera oss igen.

 2. Tack Anette för att du lagt ut info om betalsystemet med karta. För vi har undrat var finns de 4 registreringar som alla talar om. Men nu ser vi på kartan.
  Många svvenskar väntar nu på fakturor från Portugal eftersom all vet att de gjort något fel på något sätt
  Ha en fortsatt bra resa

  1. Jag blev själv glad när jag hittade den. Kul om den kommer fler till nytta. Det verkar som om det ramlar in många fakturor i brevlådorna nu.
   Detsamma till er

 3. Så smidiga betalsystem gillar mina ägare. Men oj vad tråkigt att se hur illa det är med naturen på vissa ställen. Då fattar man hur hårt elden går fram.
  Hoppas nu ni kan njuta när ni kommit så långt ner och fått go värme. Kan avslöja att jag fryser om nätterna för nu är det kallt hos mig.

  1. Visst är det skönt när det är enkelt! Ja det var lite otäckt att se
   Det ska vi absolut göra och skickar lite nattvärme till dej. Vi har 17-18 grader om nätterna nu

 4. Så otroligt fina hus! Verkligen något jag vill uppleva. Också. Just nu är jag lite mätt på intryck, men snart kommer nog hungern igen. Vi bidar vår tid i regn och rusk på Medelhavskusten, men vi har iaf över 20 grader dygnet runt! Fantastiskt 😀

  1. Ja det här var en riktigt liten pärla. Visst är det härligt med sån värme även om det regnar. Det kan ju faktiskt vara lite skönt ibland. Med regn alltså 😉

 5. Dom randiga söta husen var väl för söta 🙂 Bra att spara den kartan då om o när man ska neröver:) Annars får jag väl ringa dej och fråga om vägen o vart man ska köra om det blir frågor på det 🙂 Ha det så himla skönt vänner. Kramar till er

  1. Já det var en jättegullig liten ort och jag kan tänka mej hur den ser ut under sommarmånaderna! 😍
   Kul att du spar den annars ringer du, som sagt.
   Tack det har vi
   Kramiz

Kommentarer är stängda.