Det blir inte alltid som man tänkt sig

Igår, onsdag, lämnade vi Bilbao. GPS;en tog oss smidigt ut ur stan och det rullade på bra, på en alternativ gratis väg. Helt plötsligt ser jag att det blir jätteslingrigt och så står det 14%. Men usch och fy!

Men vi tänkte väl att det går nog bra. Men när vi började klättra var sträckorna mellan varje hårnålskurva mellan 200-250 m långa. Och som sagt 14% uppför. Med husbil. Som väger 5000 kg. När bilen tappade ork på 5e sträckan kunde jag knappt andas. Med slirande framdäck kom vi upp till kurvan och kunde hämta ny fart 😬 När vi sedan kom ur den sista hårnålskurvan slog dimman till. Vi såg ca 10 m framför oss…. Kanske var det vackert. Jag tyckte det var hemskt. När vi sedan fick plan mark och sikt kom tårarna. Såååå skönt att vi kom helskinnade från detta. Sen kan jag reta upp mej på att det inte stod nån som helst varning , innan denna sträcka. Men det hjälper ju inte. Det gick ändå bra

Vi fortsatte sedan till den lilla byn Alaejos, sv om Valladolid utmed A62/E80 Där hittade vi en ställplats för 8 bilar, på betong. Gratis med tömning av svart/gråvatten och möjlighet till fyllning. N41.303420,W5.218662 Här sov vi gott.

18 reaktioner till “Det blir inte alltid som man tänkt sig

 1. Det här är ju nackdelen med att köra på gratisvägarna. Här runt oss finns ett antal motsvarande vägar som är besvärliga nog med personbil! Jag brukar alltid kolla på min app ViaMichelin som ger mycket bra information om just den här typen av väg, meter för meter, kurva för kurva. Så det går att undvika. Tur att det gick bra!!

 2. Inte kul med sådana kurvor, Ingemar gillar dem inte. Men man kan få fina vyer. 😀

 3. Vi var upp till gränshandel Spanien Frankrike i det hörnet och det var slingrig värre. Och bara skit när vi kom dit man lär sig.
  Men man får ta det lugnt på sådana vägar och ta det försiktigt så går det bra för det mesta.
  Trollstigen är lutning på 9 %

  1. Om du menar Le Perthus och la Jonquera är de vägarna som en promenad på stranden i jämförelse. Och där fanns det bara skit, det håller jag med om. Då är ju trollstigen ochså rena promenaden.

 4. Detta upplevde vi vid minst tre tillfällen i somras. Vägarbete! Motorvägen tar slut! Trafiken hänvisas in på precis nästan vad som helst. Knappast ens en väg! Vi var så rädda om vår nya fina bil. Vi klarade av alla strapatser utan en repa. Till slut fick jag panikångest och ville bara komma därifrån. Det var inte ens roligt.

  Nu dröjer det säkert innan vi återkommer. Vi testade Benidorm en sommarvecka. Aldrig mera stannar vi till där. Definitivt aldrig en vinter. Den vill vi uppleva hemma.

Kommentarer är stängda.