Bilbao

Strax efter frukost lämnade vi San Sebastián och for med siktet inställt på Bilbao. Det började bra med motorväg men sen blev det rena rama serpentinvägen eftersom det var vägarbete och då anvisad annan väg. Huvva säger jag bara. Det var tur att Göran satt vid ratten, jag hade inte klarat det. Vi tankade för €12.89 så det var billigast hittills.

Vi valde ställplatsen, som ligger högt ovanför stan och utsikten är fantastisk. N43.259915, W2.963695 För €15 får man el, vatten och tömning av svart och gråvatten. Det finns även wifi. Ca 350 m bort finns det en busshållplats, där buss 58 tar oss ner på stan. Det kostar €1,30 per person, enkel resa. Och biljett löser man på bussen.

Vi promenerade bort till Guggenheimmuseet. En spektakulär byggnad må jag säga. Det ser ut som ett skepp. Och på vakt utanför en stor spindel. Vi var dock inte in, utan njöt av solen och värmen utanför.

Vi följde floden på vår promenad, för vi hade inte lust att irra bort oss i gränderna.

Det finns otroligt många olika fasader att titta på. Både på bostäder och offentliga byggnader.

På ett ställe fanns det väggmålningar

Jag blev inte så imponerad för övrigt av staden. Det är en stor stad. Den kändes oerhört rörig. Fascinerande och väldigt sliten på samma gång. Kul att ha varit här men kommer inte att återvända.

Tillbaka på ställplatsen har vi sett skymningen komma och nu är det otroligt vackert utöver stan. God afton från Bilbao


14 reaktioner på ”Bilbao

 1. Jag har hört mycket positivt om Bilbao, men nu fick jag höra att staden också är rörig 😉 Skulle ändå kunna vara kul att se vid tillfälle!

 2. Det såg rätt läckert ut tycker jag, med det gamla mitt i det nya ☺️Häftigt museum också. Fin utsikt hade ni från husbilen ☺️👍 Kram

  1. Det är skönt att man inte bara river utan bevarar det gamla. Inte måna byggnader som ser ut så där precis 😊 Vi hade tur som fick plats på första parkett
   Kram

 3. Tack för din glimt från Bilbao. Jag var i Spanien för första gången i mitt liv för en månad sen, men vi höll oss till småstäder vid hav och berg. Storstäder lockar mig inte så värst, just för att det riskerar att vara rörigt. men ändå är det kul att ha sett.

 4. Åh nu ångrar jag ännu mer att vi inte körde dit när vi var i San Sebastian. Vi får alltid så bråttom när vi är på hemväg, det är så dumt. Kanske en annan gång nu när jag blivit påmind med dina fina foton. Tack!

 5. Stora städer är lite röriga, tycker ändå att den ser trevlig ut med så många olika fasader och målningar. Vi har inte varit där, kanske blir någon gång för museumet lockar, dock inte den otäcka spindeln.
  Kram

Kommentarer är stängda.