Andernos-de-Bains

Söndagen blev lite sömnig på morgonen. Det har varit ca 20 grader hela natten trots att det blåst en del. Vi hade därför ganska så varmt inne och sömnen blev därefter. Men jag klagar inte. Hittills har vi haft ett fantastiskt väder. Frampå förmiddagen rullade vi vidare söderut, rundade Bordeaux och åkte ut till Andernos-de-Bains. Det ligger i Arcachonbukten. Här finns en stor ställplats N44.745005, W1.110301 Ingen service vad jag har sett. Vi sökte information om kostnad men våra franska grannar berättade att det var gratis. Om det alltid är så eller inte kan jag inte svara på.

Ett stenkast från ställplatsen finns det en massa små restauranger. Alla serverar fisk och skaldjur. Vi valde Chez Eliette till lunchställe och beställde en liten, blandad tallrik

Det var en halv krabba, 4 languster och 4 crevettes med en majo med vitkökoch pepparrot. Sååå gott! I deras fiskbutik (vägg i vägg med restaurangen) köpte vi med oss 4 hg av dessa underbart, gigantiskt stora räkor. Det blir vår kvällsmat!

I den lilla kanalen bredvid ligger nu båtarna på botten så vi undrar – Vem drog ur proppen? 🤔😋

Men kanske det fylls på, av både tidvatten och regnet som kommer på oss nu.

6 reaktioner till “Andernos-de-Bains

 1. Undra om det var där vi var för några år sedan och besökte den fantastiska fiskäffären? En bild på deras uppläggning av fisk o skaldjur blev som en underbar färgstark tavla.
  Vi stod också på stellplatsen men känner inte riktigt igen mig.
  Ha en fortsatt bra resa
  Kramizar

 2. Vi har haft ”Brittsommarväder” några dagar nu,Ljuvligt värre!
  Och en härlig Bobilshelg med en smarrig ”Räkmacka” bl.a.!

  Ha det gott in France/étriente

Kommentarer är stängda.