Île d’Oléron och Blaye

Vi lämnade la Rochelle och åkte ut på ön Île d’Oléron, i går morse. Vi fortsätter att åka gratis vägar. Kanske är det inte så intressant att läsa vägnummer. Jag menar, GPS:en väljer ju oftast en bra väg om man ställt in den hyfsat rätt. Men säg till om vägrutten är viktig för Dej – då skriver jag det naturligtvis.

Vägen ut var flack och på nåt sätt påminde det om Öland på hösten. Vi började utforska ön lite, men vi märkte att vi höll på att blåsa bort när vi steg ur bilen.

Det blev därför bara ett ganska kort stopp innan vi for vidare. Men vi såg människorna som vandrade ut på havets botten och letade snäckor, musslor och ostron. Här är det ju verkligen ett ”ostronets Mekka” och det fanns ostronbarer överallt. Tyvärr var många stängda. Det såg iallafall så ut.

Vi återvände till fastlandet och for till Blay istället. När vi såg en tank passade vi på att tanka och såg att det kostade 1,436 på Hyper U i en by vi passerade. Det känns ju helt ok. Vi hade fått tips om en ställplats i Blay, så vi testade den. Det ligger på vingården Château Marquis de Vauban. N45.135768, W0.664186

Här stod vi parkerad mellan vinstocks-raderna. Platsen är gratis. Vill man ha el, kostar det inget extra. Inte heller att tömma och fylla. Och inte heller att använda den allmänna toaletten. Det som kostar är om man vi vara med på en vinprovning. Eller om man vill köpa nåt. Det är dock inget köptvång.

På kvällen blev det ett par partier av sällskapsspelet Carcassonne som vi spelade med våra vänner Anna och Roger från bloggen Bo i Husbil

8 reaktioner till “Île d’Oléron och Blaye

  1. Så härligt att få hänga med er lite här och där på våra resor söderut! Måste nog säga att jag tycker den ställplatsen ligger bra till för oktobers bästa boplats.. men det är halva månaden kvar 😀 Kram!

  2. Jag som inte fått besöka Frankrike kanske inser att fransmännen vet hur de ska ta emot turister. En gratis ställplats ja då kanske man istället köper en en del vin så vingården får in pengarna iaf.

    1. Visst blir det ju så. Och att det dessutom inte finns köptvång gör ju att man gärna köper lite vin, ”bara för att”…. Och så rekommenderar jag ju denna gärna till alla läsare som också vill komma och köpa vin 😊

  3. Det var väl ett kanonställe☺️ Tänk om Sverige kunde göra så som att göra bra ställplatser. Kul att ni hittade den bra platsen. Mys på o kram fr oss

    1. Tyvärr verkar det vara så i Sverige att man ska suga ut så mycket pengar som möjligt. Och vi betalar ju nånstans har de väl rätt 🤔 Men vu uppskattar såna här platser enormt mycket
      Kramiz

Kommentarer är stängda.