La Rochelle

Igår kom cyklarna ut och vi cyklade iväg neråt stan strax efter frukost. När vi kom ner till havet var det ebb och båtarna låg i gyttja. Här skiljer det ca 2 m mellan ebb och flod så det är inte så dramatiska skillnader.

Vi cyklade efter havskanten och passerade en gammal borg och strax därefter var vi vid en av hamnarna. Här duggar restaurangerna tätt och i princip alla serverar nåt gott från havet. Har du hängt med här på bloggen ett tag vet du nog vad jag ska berätta härnäst. Jo så klart! Det blev ju musslor, moulés frites med Roquefortost till lunch

Vi cyklade in i gränderna och det var lite rörigt för det var otroligt många enkelriktade gator, fast vi fick ändå cykla där

Vi kompletteringshandlade lite på ett Carrefour City innan vi cyklade tillbaka till ställplatsen och mötte våra vänner som Bor i sin Husbil Anna och Roger. Kul att ses igen. Vi cyklade ner till havet för att se tidvattnet komma in, men vi kom lite för sent.

Jämförelse mellan ebb och flod

Vi fick en trevlig kväll tillsammans, i värmen. För nu har vi fått riktigt varmt!


10 reaktioner på ”La Rochelle

  1. Känner igen miljöerna då det inte var längesen vi lämnade La Rochelle.
    Lägesrapport: Alla pratar om den kommande orkanen som kommer att slå hårt i Portugal. Vi har nu haft regn o rejäl blåst i Peniche, men nu verkar allt detta vara över. Kanske varade den otroliga orkanen i ca drygt en timma. Underbart då kan vi nog sova gott i natt .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.