Till La Rochelle

Vi lämnar ställplatsen strax före kl 9. Det känns lite ovant att det är så mörkt på morgonen, det kom liksom så plötsligt. Nåväl vi fortsätter på väg D338, rundar Le Mans och fortsätter sedan på D323. Det har hittills varit väldigt bra vägar, trots att vi väljer bort betalvägar. Men när vi kommer till Baugé är det Route barrière. Stopp. Vi blir anvisade till den lilla smala D60 istället. Som tur är möter vi inte så många långtradare. I Beaufort en-vallée är vi tillbaka på D347. Vi stannar för lunch och lite inköp i nån by efter vägen. Passar också på att tanka på en Super U där dieseln kostade €1.509

När vi rundar Montreuil-Bellay blir det väg D938 Den följer vi hela vägen till Parthenay och sedan blir det D743. När vi kommer till Niort blir det D611/N11 och superbra väg fram till La Rochelle

Vi hittar ställplats Aire de campingcar de Port-Neuf N 46.16033 W 1.18432 Ställplatsen har 172 platser varav ca 1/3 med el. Alla platser kostar €12 oavsett el eller inte. Tömning och fyllning. Det finns också ett gratis wifi som fungerar ovanligt bra. På gångavstånd finns också ett bageri, charkuterie, grönsakshandlare och fiskbutiken öppnar den 16/10 efter renovering.

Nu ska vi utforska stan. Vi hörs!

8 reaktioner till “Till La Rochelle

 1. Oj vad det går undan för er. Ni är snart ikapp oss tror jag eller så är det jag som i tankarna är kvar i La Rochelle o den fina campingen vi bodde på.
  Ha en fortsatt bra resa

  1. Nej nu ska det långsamt, fast det är ju vädret som får styra mest. Vi ses nog betydligt längre ner, vi har en hel del som vi vill uppleva framåt nu.
   Detsamma till er!

 2. Ägarna går in på kartan för att se vart ni är och lite vilken väg ni kör, alltid intressant att se detta. Ni har ändå kommit en bra bit på vägen och har säkert / förhoppningsvis nått lite värme på dagarna.
  Hemma hos mig ska det blir riktig brittsommar, så en stor sol och värme.
  Kör försiktigt

  1. Va kul att ni kikar i kartan 👍 Ja vi har kommit ganska långt och idag har det varit riktig sommarvärme! Va härligt att ni också har lite Britt-sommar!
   Jag lovar att vi ska det!

 3. Och vi som är hemmavid är INTE avis 😉😂Jo liite i alla fall. Kul för er detta o kul för oss att följa er. Bra att Wi-fi funkar så du kan blogga bra 😄👍ha det bra o kram från oss

Kommentarer är stängda.