Calpe

När vi lämnade Murcia i förrgår åkte vi till Calpe. Vi fick en plats på det som heter ställplats Sol Calpe Boreal. På nåt ställe står det faktiskt camping och det är en mera korrekt benämning enligt mej. Rent och fräsch, javisst. Men jag behöver inte uppvärmda toaletter med skålade sittringar 😉 duschar, disk, tvätt, toatömning och förstås gråvattvattentömning och fyllning. De två sistnämnda finns på platserna.

Ja platserna ja. De är nästan värd ett eget litet avsnitt. Platserna är små. Det står att de är 55 m2. Men när dispositionen är sån att den är något bredare än längre så är det väääääldigt svår att komma in med vår bil som är 7.80 lång. Priset kan vi kalla ”svenskt” för vi tycker denna ställplats är för dyr. Läget är bra med livsmedelsbutiker (Lidl, Aldi, Consum och Mercadona) precis runt om. Det är inte heller så långt till strandpromenaden och klippan. Vill du åka hit är koordinaterna N38. 649979, E0.069267

Vi kollade runt lite men jag har tyvärr svårt att tänka annat än charterresemål. Höga hotell och det känns väldigt tillrättalagt. Fin strandpromenad och där finns många restauranger. Väldigt många serverar dagens meny (3rätters) från € 9.90

Lite blommor i en planering strax bortom stranden. Calpe är ett ställe som vi tycker är ok, men vi kommer nog inte att återvända hit igen. Fast man ska ju aldrig säga aldrig….. 😊

14 reaktioner till “Calpe

  1. Albir var vi lite inne på, då kanske vi kan fasta ditt istället om /när vi är i krokarna nästa gång. Tack för ditt tips, alltid värdefullt att höra från andra som varit på en plats.

 1. När vi körde genom tunnlarna vid Murcia 2010, kändes det lite konstigt. Två veckor innan hade det varit en stor jordbävning ganska när autopista.

 2. Tänk vad det kan skilja! Jag älskar Calpe och har varit där flera gånger och hotellcampat nere vid strandpromenaden. Även dagsbesök har det blivit. Har till och med klättrat upp på den där klippan en gång. Varför? Det vete fasen och jag tänker INTE göra om det och det är definitivt inget jag rekommenderar 🙂

  Sen kan det ju ändra sig det där med om man gillar ett ställe eller inte. Vet att jag inte alls tyckte om Murcia första gången vi var där och lämnade stan rätt raskt. Sen har jag totalvänt och är mycket förtjust i stan. Har blivit en ”innan-jul-tradition” att åka dit och stanna ett par nätter 🙂

  Så du har rätt. Man ska aldrig säga aldrig… 😀

  1. Det är ju precis så det är, det du beskriver. Och så härligt att man kan omvärdera. Ge det en chans till. Det kan ju vara att vi är lite ”mätta” på intryck just nu. Va kul att du omvärderat Murcia. Fortsätt nu att krya på dej så du kan ut på äventyr snart igen!

 3. Vi missade ju Calpe när vi körde söderut i höstas. Men vill också uppleva den platsen, även om det kanske inte är en plats vi vill stanna på en längre period. Men kul att se och tack för dina bilder så länge!

Kommentarer är stängda.