Almeria

I förmiddags for vi till Almeria. Huvudort i provinsen, med samma namn. Staden har ca 200 000 innevånare. Men den känns ändå ganska liten och gemytlig. I allafall i de delar vi knallade omkring i. Vi hittade en ställplats längst ut på piren N36.830374, W2.466480 Asfalterad och med soptunnor. F.ö ingen service. Man betalar när man far ut och det står att det kostar 10€ för 24 timmar.

Vi gav oss av på upptäcktsfärd och gick in i stan. Det är inte långt från ställplatsen.

Här fanns träd med hål i, i mitten

En häftig väggmålning som nästan fick mej att få svindel.

Vackra hus och fasader

Ett gigantiskt stort träd, Ficus Macrophylla. I diameter är stammen 1.5 m som smalast och 5.10 m som tjockast. Det är 18 m högt och kronan är 20 m i diameter! Wow säger jag bara!

I halvskuggan av ett mandarinträd (?) åt vi en lunch bestående av pasta till förrätt och svärdfisk till varmrätt. Det var gott. Desserten blev 3 jordgubbar. Utan grädde. Men det kan väl kanske inte bli så mycket mer för en 3-rätters lunch när det kostar 10€ ink dryck/pers. 😄

Många statyer och många vackra hus finns det. Och jag tycker träden är så roligt klippta. Som en jättestor hockey-puck

En hel del parker och torg såg vi också under vår promenad. Nu är vi tillbaka i husbilen och jag tror jag somnar snart eftersom hela bilen vaggar i den hårda vinden….


8 reaktioner på ”Almeria

  1. Vad bra att ni skrev att bilden med drakarna var en målning, för den såg så verklig ut.
    Staden verkade f ö vara mysig, av bilderna att döma.
    Ser ut att vara en parkering för Carthagobilar..😀.

  2. Wow vilken målning, där hade jag också blivit yr i huvudet. I Almeria finns mycket att upptäcka, vi var mest där för att övernatta. Det får bli ett längre stopp en annan gång. Många fina bilder. Ställplatsen i hamnen läste jag om här om dagen, där har vi aldrig stått. Ha det gått

  3. Vi sprang ju bara in till ett cafe och satt och jobbade hela dagen. Och vi kom inte så långt ut med husbilen utan hamnade liksom inne i hamnen på nåt sätt. Så vi rullade vidare. Men vi tyckte om staden, trots dess storlek.

Kommentarer är stängda.