Sluttampen på vår allra första övervintringsresa

När vi lämnade Bergen Belsen så for vi upp till Flensbug och Citti stormarknad. Där finns det en gratis ställplats med tömnings och fyllningsmöjlighet. Det flöt på jättebra på autobahn eftersom det var söndag. Inga köer och inga stopp. Och inga lastbilar. Men vi mötte kyla. Och regn. Det var nästan lite konstigt att höra regnet smattra på, på taket. Det är inte ofta vi hört under dessa månader ska jag säga. Kan vi ha haft skurar under totalt 7 dagar? Ingen period då det regnat hela tiden utan nån skur bara. Ställplatsen då – jo den hittar du vid N 54.774049 E 9.394357 alldeles bredvid macken Star och snett över gatan till själva Citti. Nu var det ju söndag kväll för oss så det blev ingenting handlat. Vi for vidare upp på E45/A7 in i Danmark och till Grenå. Under tiden Göran körde bokade jag färjan som gick kl 14.20 Vi valde att vänta in i det sista eftersom väderappen visade ganska hård blåst. Men den visade fel. Även genom Danmark rullade det på med ganska lite trafik. Det är ju ändå måndag nu. Vi tankade också i Grenå. Där kostade dieseln 9.79 dkr/l så det var ju ändå billigare än här hemma.

Överfarten till Varberg var trist men lugn. När vi kommit av färjan, strax före kl 19 åkte vi till Getteröns flygklubb och ställde oss. De har en ställplats med tömning /fyllning, tillgång till toalett och även dusch samt el. Allt för 200 kr/natten De har koordinaterna N 57.121868 E 12.224527 När kl blev 10 åkte vi in till småbåtshamnen i Varberg och köpte lite goda räkbakelser och stekt inlagd strömming. Detta finns på Fiskexporten, ett stenkast från hamnen.

Sedan for vi till Trandansen, Falköping och kikade på tranorna. Det var en hel del och det var kul att se hur de krumbuktar sig för varandra. Många personbilar och många husbilar var det där. Men vi stannade inte utan for till ett favoritställe lite närmare hemåt. Vart det är tänker jag faktiskt inte berätta, för då blir det väl fullt och överfullt till sommaren. Nu står vi här och njuter av räkbakelserna, ser på sjön och lyssnar på tystnaden. I morgon, då flyttar vi in i lägenheten igen. Iallafall för en vecka. Eller två.

Det har varit roligt att du har hängt med oss under våra månader. Och har du inte hängt med hela tiden lovar jag att det kommer både tillbakablickar och sammanfattning, så småningom. Jag avslutar med en av de allra första bilderna jag tog i början av oktober. I Tyskland.

19 reaktioner till “Sluttampen på vår allra första övervintringsresa

 1. Välkomna hem, igen😄
  Fin resa ni gjort o roligt att läsa.
  Tranorna har vi varit hos några gånger, lika roligt varje gång att se dom komma inflygande tidigt på morgonen. I år tror jag inte vi hinner dit, vi åker på torsdag till Halmstad och Gbg i helgen.
  Kram🤗

  1. Tack! Va kul att ni hängt med. Visst är det häftiga fåglar och jag har redan bestämt att vi ska tillbaka nån gång.
   Det låtet som en trevlig lång-helgtur. Ha det så fint!
   Kram

 2. Välkomna hem till Sverige! Inte undra på att solen sken idag 😀.
  Har varit trevligt och intressant att följa med er på denna första övervintringsresa. Jag och ägarna har försökt läsa det mesta men har nog missat några inlägg.
  Nu ska jag också snart få komma ut så då får jag skriva lite om mina äventyr.
  Allt gott, och än en gång tack för att vilfåtöljer hänga med.

  1. Tack ska du ha. Kul att ni har hängt med! Det blir väl skönt när du får komma ”ut på grönbete” Då kanske våra vägar korsas 😊

 3. Hoppas det känns skönt att vara hemma! Vi längtar inte alls, konstigt att ha varit ute så länge och ändå bara känna att vi ska hem en kortis för att åka iväg igen. Varför har vi väntat så länge med detta?! Kram!!

  1. Det blir väl ovant, kommer att gå vilse i våra 77 kvm 😂 men kul att träffa släkt och vänner.
   Det är iallafall Bättre sent än aldrig!
   Kram!

 4. Skönt att det gått bra för er. Jag har tittat till er sporadiskt under vintern. Tiden har inte funnits, jag har haft så många järn i elden sista året. Jag har inte heller haft tid att googla på var ni varit. Vi har själva inte heller något intresse av att övervintra. Vi njuter av vintern här hemma. Däremot skulle jag gärna åka, kanske början av mars.

 5. Tack för att vi fått ”följa med” på Eran resa. Ni har inspirerat och jag är så imponerad av att Ni vågat kliva ur komfortzonen 👌🏼och nu börjar husbilssäsongen i Sverige 😂👍🏼

  1. Kul att ni orkat hänga med. Vi har ju planerat för detta livet under många år och det känns fantastiskt att vi kommit hit nu. Kul att vi kan inspirera! Och att kliva ur komfortzonen är inte så svårt – jag menar vad är det värsta som kan hända?! Funkar det inte så får väl jag börja jobba igen…..
   Hoppas vi ses utefter vägarna

 6. Välkomna tillbaka till Svedala ☺️ Skulle oxå ha stannat till vid tranorna om jag varit därnere. Häftigt när så många är på samma ställe. Kram

 7. Välkomna hem igen efter er första härliga övervintring!
  Vart kul att fått resa med er iaf och fått sett fina kort 🙂

  Ha det gott o njut hemmavid nu/Kram

Kommentarer är stängda.