Mot Södern

Igår morse lämnade vi Peniche efter 8 trevliga dygn. Det blåste fortfarande halv storm där, men bara efter nån mil slet det inte lika mycket i ratten. Vi valde icke betalväg och det rullade på bra. Målet för dagen var Setúbal, strax söder om Lissabon.

I Lissabon valde vi att köra över den 17300 m långa bron, Ponte Vasco da Gama. Den är Europas näst längsta bro och riktigt häftig. Den längsta bron finns vid Krimhalvön och invigdes i våras.

I Setúbal tog vi in på ställplatsen Eco Parque do Outão N 38.50273 W 8.92867 Här finns alla faciliteter och vi betalade € 7.20 utan el. Det ligger fint till, precis vid havet.

Strax efter att vi kommit dök också våra vänner från Sandviken och Djurås upp. Kul att ses igen.

Efter frukost i morse fortsatte vi söderut. Men innan vi lämnade Setúbal åkte vi in på en mack och tankade LPG gas. Eller GLP som det heter här. Vi fick vår fasta installation den 28/8 och idag var det första gången vi tankade eftersom 1 flaska var nästan tom. Det går ju inte åt så mycket gasol, när man inte behöver ha värme på om natten.

Vi skumpade, verkligen skumpade fram på väg IC1 och den behöver en hel del omvårdnad….! IC33 och IP8 var dock riktigt bra. Målet för dagen var camping Villapark Zambujeira, sin ligger just i Zambujeira do Mar. En ACSI-camping och här ligger vi för €15/dygn inklusive el och alla faciliteter. N 37.525707, W 8.775511

Vi cyklade in till den lilla sömniga byn. Här var det mesta stängt förutom ett apotek och några restauranger. Det var dock fint här med havet, klipporna och de fina husen.

Vi får väl se hur länge vi stannar här. Imorgon ser det ju ut att bli regn hela dagen….

15 reaktioner till “Mot Södern

 1. Härliga platser ni ser ut att besöka, och vilken härlig himmel. Då förstår jag verkligen att ni klarar er utan el. Fortsätt njuta!

 2. Nu vet vi vilka vägar vi ska undvika när vi fortsätter om några dagar.
  Fina bilder du har tagit, Portugal är förtjusande när himlen visar sig från sin bästa sida. Här regnar det till o ifrån o blåsten har inte avtagit.
  Ha det gött!

  1. Ja fast en del ”potthål” går bakre i tre att undvika…. Tack när solen skiner blir allting fint och trevligt.
   Men fyy, blåst är för trist!
   Detsamna till er

 3. Det är så roligt att följa er här, njuter av bilderna. Vi seglade längs Portugals kust 2008 och Setubal var en upplevelse för oss. Träffade ortsbor och hamnade på en oförglömlig konsert! Nostalgi! Tack!

Kommentarer är stängda.