Dag 6 i Peniche

Ni som känner oss, vet att vi inte brukar ligga stilla så länge på varje plats. Vi håller på att träna på att göra det nu. Vi är redan inne på dag 6 här i Peniche. Inte trodde jag att vi skulle bli här så många dagar. Vi hade ju tänkt 3 när vi kom….

Varför är vi kvar då?! Jaa det kan man ju fråga sej. Ställplatsen är bra. Den ligger bra till. Stan är trevlig. Men framförallt tror jag det är lugnet och naturen som lockar oss.

Här finns ju både tall, tussilago och blåsippor 😉

Här finns flera svenskar också. Häromkvällen hade vi räkfrossa så vi satt ute och åt tillsammans. Vi var 8 par, alla som var här då, var med. Så trevligt.

Mellan alla trevligheter har det blivit lite tvättat, lite handlat och mycket pratat. Jo, igår var vi ju på marknad också. Men den passade inte oss. Skor, kläder, möbler och massa småsaker. Och ett ”kackel” utan dess like. Alla försäljare skrek högt ”kom hit och köp” så ljudnivån var minst sagt hög. Vi gick in på Pingo Doce och köpte apelsiner för €0.99 i stället.

Sedan tog vi en promenad ut på Papoa. En halvö/ö som ligger strax bortanför ställplatsen. Lugn. Ro. Vågor. Vind.

Fiskarna står otäckt nära branten. Och inte fick det nåt heller, så länge vi såg på. På kvällen tittade vi lite på TV och myste med tända ljus. Det är ju mörkt här kl 19 (kl 20 hos er i Sverige)

Idag fortsätter vi nog att slappa lite till. Jag blev inte klar med det igår 😃

20 reaktioner till “Dag 6 i Peniche

 1. Åh men grattis till att ni lyckas stanna! Det ser jättefint ut och då blir det ju tid att utforska mer. Vi har stora problem med att vara mer än 1 natt, högst 2 på samma ställe sedan blir jag uttråkad. Det är dumt, det har hänt när vi seglade att vi blivit tvungna och de platserna finns kvar i våra hjärtan. Fina foton, Portugal är ett av mina favoritländer av många anledningar.

  1. Haha, tack ska du ha. Kanske vi lär oss lite mañana vad det lider 🙃 Jag förstår att där ni stannade så blir det nåt speciellt. Känner igen den känslan
   Tack , det är verkligen vackert!

 2. Stanna kvar ett tag till. Det ser väldigt fint ut. Dessutom kommer det nu att blir riktigt busväder, kallt och med massor med regn här hos oss. Har inte riktigt kläm på Portugal men det är en ordentlig kallfront norrifrån. Kolla översvämningsrisken om ni kör vidare, det har ju varit rena naturkatastrofen i sydfrankrike tidigare så vädret här är inte att leka med!!

  1. Ja huvva, det verkar bli riktigt kallt. Men nu är vi nog klara här för denna gången och rullar vidare under morgondagen. Vi kikar på väderapparna och försöker hålla oss uppdaterade för det går ju väldigt fort med väderomslagen och det blir ju så kraftiga oväder nuförtiden!! Frankrike har verkligen varit drabbad 🙄

 3. För fem år sedan kom vi till Fuzeta. Vi skulle stanna en natt.
  Det har blivit många nätter under fem års tid.

  Kram

 4. Kul att ni stannat så många dagar för vi har haft mycket trevligt tillsammans med alla svenskar som kommit o gått. Förstår att ni vill fara vidare o se mer av det fantastiska Portugal. Men kanske vi ses igen i Torre del Mar!

 5. Ja tänk att det ska bli så svårt att bli klar med att bara vara och slappa! Skönt att ni också fick stannat lite längre och faktiskt landa och låta alla intryck från resan smälta. Så ni får plats med nya!

  1. Ja verkligen, det är egentligen inte klokt hur man är…… Men nu är vi redo för att fylla på med nytt, så vi far vidare imorgon. Mot nya äventyr.

 6. Skönt för er att kunna stanna ett tag på en och samma plats och njuta. Ni verkar ju inte ha suttit stilla utan upptäckt trevliga omgivningar, precis så som det ska vara.
  Hos mig är det nu vintertäcke uppsatt på framrutorna, allt för att ägarna ska få ha värmen kvar inne hos sig.

 7. Visst är det härligt att vara pensionär och stanna på varje plats tills man är nöjd. Inga tidsplaner att hålla för 4 veckors semester.
  Vi reste till våra ” längtansplatser” samtidigt som vi upptäckte nya i Frankrike. Kom ända till Blanes i Spanien innan vi vände hemåt.
  Annica o Lennart

  1. Det känns nästan overkligt att inte ha en tid att passa. Det är fortfarande väldigt ovant… Visst är det härligt att uppleva det man vill och längtat efter
   Kör förståndig ända hem

 8. Portugal gillar vi, det är inget stort land så man hinner se mycket. Och det finns mycket annorlunda sevärdheter om man är intresserad. Kusten är ju fantastisk. Vi har nu kommit ner till Torrevieja och fått de första dropparna på 3 veckor på oss. Sedan ska vi fara runt lite och förhoppningsvis träffa lite vänner. Ha en fin fortsatt resa.

 9. Oj så härligt! 🙂 Marknad är också nåt jag gärna tittar på när man är på rull…trots jag inte handlar nåt…Men tyger på en marknad vore kul att titta på 🙂 Ha det fortsatt jättefint:) Kram

Kommentarer är stängda.