I väntans tider

Jaha, så får vi då gå i väntans tider över helgen. Vi väntar ju på att få fart på aldevärmen igen. Medan vi väntar får vi ju hitta på nåt trevligt. Ett besök är Platja d’Aro är trevligt.

Här har vi varit på många sommarsemestrar och det var kul att se hur stan ser ut på våren. Det är verkligen vår, med en helt annan skir grönska här. Det spirar och blommar och överallt ser vi rosa körsbärsträd.

(den här ställplats-bilden jag jag snott från Hasse, men berätta inte det…) 😉

Vi stod på ställplatsen i Platja d’Aro. Eller rättare sagt; Det finns två. En utefter gatan där vi stod och en precis ”bakom hörnet”. Där var fullt med fransoser och tyskar. N41.810868 E3.057241 stod vi på. Det är gratis och det finns möjlighet till tömning och fyllning. Ingen el. Ska jag gissa var det nog en 80-90 fordon där, totalt. På promenadavstånd finns både Lidl, Aldi, Carrefour Market och Décathlon. Och lite annat smått och gott. Vi stannade där en natt sedan gjorde vi en förflyttning på en knapp mil. Till Palamos.

Här på ställplatsen i Palamos (N41.857350, E3.114633 Följ skyltarna!) är det plats för 40 fordon och alla faciliteter finns. För 13€/natt +1€ för duschen. Tvättmaskin. Det finns ett par livsmedelsbutiker nära. Men det är även cykel eller gångavstånd ner på stan. Så vi tog en promenad ner dit idag. Lite blåsigt närmast havet, men ändå skönt.

Det var folkliv på stranden. Lek och spel och många kitesurfare. De hade bra fart på sina brädor.

Målet för oss var dock restaurang La Salinera. En guide Michelinkrog som vi besökt tidigare. Vi var förstås lite oroliga om de hade bytt kock, men det var precis lika bra som vid våra tidigare besök! Till förrätt blev det Rollitos de salmon ahumado relleno de queso fresco y espuma de aguate och det vet väl alla att det är laxrullar med färskost och avocado crème. 😉 Till varmrätt Magret de pato a la plancha. Eller Anka, kort och gott

Min dessert var en Mousse de yogur griego y myrtille. Grekisk youghurt mousse med blåbär. Göran valde Tiramusu

Nu kan vi sova gott, när det blir dags!

Och vi har kommit en dag närmare måndag – då vi får vårt kretskort till aldepannan och vi kan få både värme och varmvatten igen!

10 reaktioner till “I väntans tider

 1. Blommande träd ser fint ut, det lär dröja här hemma då det ska komma en hel del snö i morgon!
  Tycker att det ser tråkigt ut att stå så utmed en gata, för en natt skulle nog gå an.
  Bra att ni får erat kretskort snart.
  Kram

  1. Nej får ni ännu mera snö!? Jag som skulle vilja åken hem nu…. 😲
   Visst är det lite trist att stå så men det var inte speciellt trafikerat och jag står hökkre ”på längden” än tätt, så tätt att man knappt får upp dörren…. Ha det ska verkligen bli skönt. Att man kan sakna varmvatten och värme så
   Kram

 2. Körsbärsträden är verkligen vackra! Här är det fortfarande grått, även om vi har förhoppningar om vår … (Tror att det som far fram på snedden utanför fönstren är nån slags blandning av snö och regn ;))

 3. Härligt med vår, och häftigt att vi kan följa den hela vägen till Sverige 🙂 Verkar vara mycket bilar överallt där ni hamnar, många som är på väg norrut gissar jag. Vi har det lugnt och skönt, möter få bilar och det är inte trångt nånstans där vi stått hittills, sen vi lämnade Algarve. Hoppas ni får kretskortet idag så allt återgår till vad det ska vara. Kram!

  1. Visst är vårens skira grönska nåt speciellt. Ja det är nog många som tar denna vägen. Vad härligt att det är glest och skönt hos er. Vi sitter vid verkstaden nu och hoppas att allt kommer att fungera. Det är så mycket enklare när det funkar som det ska.
   Kram

Kommentarer är stängda.