Vidare genom Tyskland, Holland och in i Belgien

Vi lämnar ställplatsen i Sulingen vid kl 8 och det är en kylig morgon. Vi har sovit riktigt gott med 14-15 grader inne i bilen 😜 När vi rullar vidare på Niedersächsische Spargelstrasse så såg i frost på ett ställe. Brrrr

Vår granne rullade iväg strax före oss. Vi hittade radio Antenne och den kanalen blir vår följeslagare genom Tyskland. Vi hade en rutt utstakad, men efter några mil ser vi Umleitung. Ok. Ut på nya vägar. Vi ville inte alls hamna i Osnabryck och Lotte vid A1 för där hörde vi det var både avstängt och kö i mängder. Därför for vi småvägar. Med betoning på små. Vi krånglade oss iallafall fram till A30 vid Ibbenbyren (hur gör jag tyskt y på mobilen??)

Nåja, efter vi kommit på A30 körde vi den in i Holland fram till Apeldoorn. Där tog vi A50 förbi Arnhem och Tilburg. Rundade Breda och följde A16/E19 in i Belgien. Sedan blev det A1 förbi Antwerpen och sedan E17 förbi Gent och till Kortrijk. Här står vi nu på en ställplats med plats för 8 bilar. Totalt kostar det €5 ink 6 amp el som inte funkar…. Tömning av grå/svartvatten samt möjlighet till fyllning. N50.846114, E3.310846

Vi satt ute och tog en fika när vi kom fram kl 16 och vi hade +19 i skuggan. Nu (kl 17.43) ligger alla platser i skuggan och vi har fortfarande +19. Jag tror inte vi behöver ha värmen på i natt.

(nu kom en svensk burstner och fick sista platsen) 🙂

17 reaktioner till “Vidare genom Tyskland, Holland och in i Belgien

 1. Roligt att följa resan – ha en fortsatt trevlig färd.
  På min telefon har jag tangentbordet Swiftkey – där får man tyskt y genom att hålla nere u-tangenten. Då dyker det upp en liten meny med olika alternativ. På samma sätt kan man genom att hålla ner e-tangenten få é eller è som man ofta behöver här hos oss.
  /Bertil

 2. Åhh vad skönt för er☺️Vi följer också er hemifrån vänner. Ni får njuta i värmen sen åt oss också😄Kram

 3. Kul att läsa om er trevliga resa, skall bil spännande att följa er.
  Själv kör vi sista veckan i oktober, för övervintring i Portugal och Spanien.
  Lycka till.
  Staffan och Cornelia

  1. Hej på er. Kul att ni hänger med. Jamen då kommer vi säkert att stöta på varandra, vilket vore väldigt kul! Kör förståndig så länge
   Kram på er

Kommentarer är stängda.