Inga köer, ingen autobahn

Vi lämnar färjan och far till Citti i Kiel för att tanka. Här får vi ge € 1. 359/l för dieseln. Vi säger hej då till våra Ume-vänner och far åt vårt håll. Få se vart vi ses nästa gång. Nu är vi fulltankad med kraftfull diesel så vi styr söderut. Eftersom vi vet att det är en massa vägarbeten på A7 så väljer vi istället väg 404 och A21 mot Luneburg.

Efter Luneburg fortsätter vi väg 209 förbi Soltau, Walsrode och till Nienburg. Det är vackert i naturen och inte en ”stau” nånstans! Ett stopp för lunch nånstans efter vägen på en parkeringsficka, när magen vill ha sitt. Vid Nienburg kör vi lite fel och det blir en omväg innan vi kommer tillbaka till Sulingen och väg 214. I Sulingen har vi kikat ut en ställplats som ligger mellan bostadsområdet och ett naturområde. Det är en mixad parkering med koordinater N52.676246, E8.800968 Här finns 10 platser och det är gratis om mani te vill ha el som kostar €1 och tömning/fyllning kostar också €1 Att tömma spillvatten är gratis.


När vi kom hit till ställplatsen stod det en svenskreggad carthago här. Vad är oddsen för det!? 🙂

Vi har kört 32 mil på lite drygt 5 timmar, genom bokskogar och över öppna fält på fina Bundesstrasse. Nu blir det hemlagad kvällsmat och lite tv-tittande.

14 reaktioner till “Inga köer, ingen autobahn

 1. Å vad härligt att få köra iväg på detta vis, ingen alls stress utan det blir som det blir och stannar när behoven finns. Jag och ägarna ska följa er genom denna resa och blir nog lite avundsjuka ibland, men unnar er verkligen detta!
  Kör försiktigt neråt och njut riktigt ordentligt av resan och alla nya upplevelser.

  1. Vi har nog inte riktigt fattat än, att vi inte behöver ha bråttom, för att vi ska hem 😯 Men vi tränar 👍 Kul att ni hänger med från soffan. Och jag lovar att vi ska vara förståndiga och njuta av varje stund.

 2. Vad härligt att ni är på väg nu! Ser fram emot att krama om er! Vi är i Bretagne nu. Vi kör en blandning av mindre vägar och motorvägar, men undviker betalvägar.

  1. Ja nu äntligen! Vi tuffar på så får vi se om vi kommer in iFrankrike i morgon eller vi stannar till i Belgien. Trafik och lust får bestämma. Ser också fram emot den kramen!

 3. Det måste kännas härligt och spännande på samma gång att äntligen få åka på eran långresa och inte behöva tänka på att ni ska tillbaka på jobbet 🙂 Vi följer med 🙂 Kram

 4. Vilken underbar känsla man får så här i starten när bilen rullar av båten och hela världen, nej räcker med Europa, ligger framför en.
  Så hösten har kommit till Tyskland, detta visar dina bilder, tänk vad fina höstfärger ni kommer att passera under resan.

 5. Det ska bli roligt att följa Er på resan. Själva är vi nu på hemväg i lagom takt. Har stannat till i Alsac , Turckheim är en ny favorit.
  Annica o Lennart

  1. Kul att ni hänger med. Å Alsace är ett härligt område. Spännande med Turckheim, där har vi inte varit så tack för tipset
   Kör försiktigt på hemvägen

Kommentarer är stängda.