Vila Real de santo António

Efter ett par härliga dagar strax utanför Quarteira tänkte vi prova på ett annat ställe, nämligen Manta Rota. Vi hade får tips om den av goda vänner. Men när vi kom dit var det fullbelagt. Då fortsatte vi att rulla och bestämde oss för Vila Real de santo António. Här står vi på ställplatsen nästan mitt i stan. N37.199366, W7.415691 Att stå här med fyllning och tömningsmöjlighet kostar €4.50 /natt. El tillkommer.

Vi satt och kikade på fiskarna, strax framför husbilen och blev sugen på fisklunch. (Det du ser på andra sidan floden, är Spanien) Vi tog det närmsta alternativet Tasquinha da Muralha.

Ett typ plåtskjul vid ställplatsens ände. Vi beställde grillad Dourada och den var alldeles färsk. På portugisisk vis, fick vi peka ut vilken vi ville ha. Sedan tillagades den. Under tiden kom det bröd, sallad och oliver på bordet. Oliver som såg ut som om de var halvt ruttna. Så kom det in varm potatis och strax därefter fisken. Fisken var god. Potatisen var seg som en gammal svamp. Och till råga på allt fick vi betala €40. Men väljer man den dyraste fisken så gör man 😜 Ett bottennapp kallar jag det hela för.

Vi tog en kvällspromenad in i stan. Här är mysigt med många butiker och restauranger.

Stan är ett handelscentrum när det gäller frotté. Det finns överallt. Badrockar, handdukar och badlakan. Och en massa annat

Och en hel del julpynt. Vilket får mej oooosökt att tänka på Tranås. Där är det ljusslinge-upptändning imorgon och det blir så fint när vår Storgata blir upplyst. Men nu sitter vi här. Och har +18 grader. Fantastiskt!

18 reaktioner till “Vila Real de santo António

 1. Vackra vyer! Bilade genom magiska Algarve i somras, min favvo blev den lilla gömda beachen Albandeira, extra plus för att camper vans & även större husbilar kunde stå på parkeringen alldeles gratis och det fanns picknickbord att nyttja. Tyvärr rätt mycket bajs i buskarna pga avsaknaden av toalett…but what to do? =)

  1. Hej! Kul att se dej här! Visst finns det många magiska kuststräckor. Kul när man hittar en favorit. Men hu för bajs i buskarna 🙃. Stället är dock noterat på vår ”to-se-list”

 2. Trist när maten blir bottennapp men så blir det ibland. Ni har i alla fall en härlig värme och njut vidare.
  Kram

 3. Ni ser ut att njuta till 110 % 😆Självklart ska ni göra det 👍Inte avis alls 😉. Tänk om Sverige kunde göra såna fina o billiga ställplatser också? Vore härligt. Hälsa Göran o ha det fint. Kram

  1. Sverige har lite att tänk om, när det gäller prissättning på ställplatser. Och hur en ställplats ska vara också. Och var den ska ligga. Men så länge vi glatt betalar 200-250 kr natten så kommer priserna att ligga kvar på den nivån
   Han hälsar tillbaka. Kram till er

 4. Det blev ingen Tavira? VR S Antonio var mysigt, vi hade väldigt varmt när vi var där och det var fortvarande fullt av turister men ändå fanns helt tomma gator. Är ”min hotell dröm” 😬på Hamngatan fortvarande tomt?😲

Kommentarer är stängda.