Mera Vila Real de Santo António och sen El Rocio

Vi fortsatte utforska Vila Real de Santo António igår. Det är en riktigt mysig liten stad. Överallt säljs det frotté och det är väl det som stan är känd för.

Vid lunch tid letade vi upp en liten Crêperia. Crêperia Pink. Där fanns både söta crêpes med nutella och annat otäckt på. Men så hade de även Galette. De är gjorda av bovetemjöl, lite ”grövre” och med matigt innehåll. Vi valde varsin och de var otroligt goda! Och väldigt trevlig service också!

Sedan gick vi hemåt med lite rostade kastanjer och hemma i husbilen igen smaskade vi till det med lite portvin och Pastel de Nata. Så portugisiskt.

I morse lämnade vi Portugal för denna gång och for in i Spanien. När vi passerat gränsen passade vi på att tanka och här i Spanien kostade dieseln €1.224/lit. Alltså billigare än i Portugal.

Nu är vi i El Rocio. Här har vi tagit in på ACSI camping La Aldea. N37.141702,W6.491280 Här finns all service och fräscha servicehus. Vi betalar €19 inkl el /dygn. Bra wifi.

Vi tog ut cyklarna, men det är nästan svårt att cykla här. Alla gator är av sand så vi slirar emellanåt. Här åker man vill. Eller tar sin häst. Utanför husen och restaurangerna finns pålar att binda hästen i. På nåt ställe finns det även höga ”bord” så man kan få sin öl utan att kliva av hästryggen!

Ni blir vi här över helgen så vi kan fortsätta utforska El Rocio.

15 reaktioner till “Mera Vila Real de Santo António och sen El Rocio

  1. Nu har både jag och ägarna missat en hel del av er resa men ni verkar ha det underbart där nere. Hos mig har ägarna tagit fram lote tjockare kläder för nu börjar kylan komma in. Så fortsätt och njut av härlig blå himmel och gott väder

  2. Jag tror aldrig att jag ätit galette … men det ser gott ut! Måste prova vid tillfälle 🙂 El Rocio ser fantastiskt fint ut! Tror att jag hört om det stället faktiskt …

    1. Nä men då har ni ju missat nåt! Galette är så mycket matigare än crêpes. Ni har säkert hört om denna lilla vildavästernstad, den är ju så speciell

Kommentarer är stängda.