El Rocio

Vi lämnade cyklarna och promenerade in till den lilla stan. Det var betydligt mycket mer folk i rörelse. Även många turistbussar stod parkerade. Det är ju så att El Rocio är en central plats för pilgrimmer och man vallfärdar hit. I första hand under pingsten då det är enormt med folk som kommer till festligheter I flera dagar.

Det är många, typ radhus, som hyrs ut i samband med festligheter av olika slag så det ser lite dött ut på en del ställen. Men andra är fullt befolkade och man sitter på verandan och umgås. Kolgrillarna lägger en dimma över många ”gator” och det doftar grillad fisk och grillat kött. Det är också andra festligheter. Bröllop till exempel.

Husen har ofta kakelinskriptioner som ska betyda nånting om och för ägaren. Här ett par bilder, inte från privatägda hus, utan från en staty mitt i stan.

Utanför en restaurang finns ett riktigt gammalt olivträd. Detta ska vara mer än 700 år, sägs det. Maffigt!

Idag, söndag, blir det väl mest inomhussktivitet eftersom det båda åskar och regnar.

Och i morgon är en annan dag. Få se vad som händer då?!


15 reaktioner på ”El Rocio

  1. Vilken härlig stad ni besökt. Kan väl vara skönt med någon störtskur emellanåt så man kan få gosa ner sig i sänghalmen och läsa och lyssna på regnets smatter på taket

  2. Det gamla olivträdet har säkert varit med bra länge och tycks vara rejält rotat. Jag har kollat igenom flera tidigare inlägg med intressanta och snygga bilder. Det ser ut som att ni har hunnit med en hel del och fått många nya upplevelser.

  3. Det var ett häftigt gammalt olivträd. Kul att se lite av varje och få se bröllop också 🙂 Ha en fortsatt fin vistelse. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.