Albufeira

Igår lämnade vi Silves och for till Albufeira. Nu står vi på ställplatsen Parque da Palmeira. N37.098255,W8.243834 Här finns 90 platser och det kostar €9 inkl el (6amp) Tillgång till dusch och toa av mkt enklare slag. Tömning och fyllning. Möjlighet att tvätta.

Ställplatsen ligger på gång/cykel-avstånd till affärer och restauranger. Men det är dock ganska backigt, så har man problem att gå kan det vara jobbigt. Vi tog en promenad på eftermiddagen för att se vart vi hamnat. Det är lätt att promenera iväg. Idag blev det över 12000 steg.

I den gamla delen finns många restauranger och butiker.

Eftersom det bor många här åretrunt, så är restauranger och barer öppna även på vintern. Det gör ju att stan känns trivsam och välkomnade. Det gör att jag trivs. Mycket.

Havet och stranden är nära. Att promenera längs den blir säkert aldrig trist.

Gränderna är många och bjuder på backar och nåt vackert att se på.

Fasaden är klädd med snäckor!

Ska man upp på denna kulle kan man ta rulltrappan!

Nu blir vi här några dagar och utforskar stan.

14 reaktioner till “Albufeira

  1. Albufeira är nog det stora turistorten/staden på Algarve kusten. Grytan sandplanen har funkat toppen för oss har aldrig använt dusch och toa tvättstuga där fast vi har vistats i många veckor där. Men en så härlig stad nära med cykel till angränsande platser. Restauranger i mängder i gamla stan och fina rondeller

  2. Wow, vilket ställe! Tack för att du delar med dig av alla dina vackra bilder. Njut ❣

  3. Vi åkte aldrig till Albufeira då de flesta på vårat flyg skulle turista där, men nu ångrar jag mig nästan…såg mysigt ut, får se det som att vi har det kvar.

    1. Ja ni har det kvar till nästa gång. Jag är lite förälskad i stan 😍 Det finns så mycket här! Visst finns det turister men många bofasta också och det är väl därför stan är så levande.

Kommentarer är stängda.