Torre del Mar

Igår, lördag så lämnade vi Benagalbón och for till Torre del Mar och campingen med samma namn N 36.733480 W 4.098674

Det är nu dags för ”vintervila” och vi kommer att stå still på vår bokade plats. Vi ska stå still 2 månader är det tänkt. Jag erkänner att det känns väääääldigt annorlunda, vi som bara stått stilla 13 dygn som längst tidigare. Vi har nog försökt att hålla förväntningarna nere för att inte bli besvikna.

Vi började med att åka genom hela stan, till Lidl, för att bunkra tunga varor. Det vi såg var positivt. Folk, restauranger och det var livligt. När vi kom till campingen var det lite knixigt att komma på plats. Plats 139 var dubbelt så stor mot vad vi först trodde 😄 Vi tog oss lite lunch och sen boade vi in oss. Tältet kom på plats och mattan kom ur. Och stödbenen vevades ner.

Sedan tog vi en promenad ner på strandpromenaden och Hasse och Maria (våra vänner som stått här flera år) visade oss närområdet.

Vi har ett fantastiskt väder och ser långt upp i bergen. Vi kände direkt att detta kan nog bli bra. Många spanjorer flanerar på strand-promenaden. Tror alla restauranger är öppna.

Det är fint och välordnat. Rent och snyggt. Och det blommar. Jag har lite svårt att få ihop det. Detta underbara väder och 1:a Advent. Det stämmer liksom inte…

Idag, söndag börjar vi med frukost ute efter det att vi tagit en rejäl morgonpromenad. Det var så otroligt vackert när solen gick upp (ca kl 8.15) så jag nästan glömde bort att promenera

Vi slappar lite, hejar på andra svenskar som också hittat hit. Det är ganska många, så det blir mycket hejande 😄 Sedan blir det lunch dags. Fat allting är liksom lite fördröjt jämfört med gamla rutiner hemma. Vi sover till 7.30-8 promenerar 1 tim och sedan blir det frukost vid 9.30-tiden efter duschen. Lunchen blir alltså framåt 14-tiden. Idag burgare på restaurang Bahia de Tanit Beach Club. Det var jättegott!

Sen blev det ytterligare en promenad (har gått drygt 14000 steg idag) på gatorna kring campingen. Framåt kvällen letade vi fram den lilla adventsstaken för vi ska väl också pynta lite. Vi går dock inte all-in, som andra här på campingen gör! Hur det ser ut, får du veta en annan dag. Nu blir det lite tv och en sallad. Hoppas just Du haft en fin 1:a Advent mde

18 reaktioner till “Torre del Mar

 1. Oj, stå stilla så lång tid har jag aldrig fått göra, förutom vid min vintervila. Ska bli spännande att höra vad ni tycker om det då det gått lite tid. Ni ser ut att ha det perfekt med både väder och plats med ett ”litet” smidigt tält också.
  Ha de gott och trevlig 1:a advent till er också!

  1. Vi tycker också att det alls bli spännande 😉 Jag tror vi har riktig tur med plats för många på campingen är mycket mörka och trånga. Vår plats är ljus och har sol i princip hela dagen. Tältet är 2.5×2.5 m och lätt och smidigt att sätta upp. Vi har ju ingen markis att fästa tält i.
   Tack detsamma

 2. Verkar vara ett bra ställe att sätta bo på över helgerna och den mörkaste tiden. Ni kommer säkert att få det helt underbart på er vinter boplats 🚍☀️🕯

  1. Jag har varit otroligt skeptisk, men nu känns det ”bra i magen” så du blir säkert bra. Och som sagt, jag tror vi haft tur med plats eftersom vi får en ljus, med mkt sol. Ljuset är viktigt för oss ☀️☀️ Och stan är definitivt inte vinterstängd 👌

 3. Vi husbilsmänniskor brukar tycka att det är konstigt att stå still…jo Max 2 v på samma ställe har vi stått o det var i Kroatien ☺️Det är mysigt också. Ni utgår ju från husbilen o tittar runt med bil som ni berättat för oss om…det blir kanon☺️Hoppas ni kommer att trivas på den campingen. Kramar till er.

  1. Det blir helt klart lite annorlunda att stå still så länge. Och lite aktiviteter måste man ju hitta på. Vi tror det kommer att bli bra.
   Kramar tillbaka

 4. Jag gillar att ni testar något nytt! Ska bli spännande att se hur ni tycker att det är!

Kommentarer är stängda.