Gamla repriser

I fredags gjorde jag sista arbetsdagen för denna gång. Jag har ju varit semestervikarie I 5 veckor men nu är det slut. Det var har varit trevligt att träffa gamla kollegor, men det känns ganska sent att slippa vara med som de förändringar som väntar dem till hösten.

Vi åkte istället till Öland. Där har vi ju vår gamla favorit Kårehamn. En bra ställplats men det som slår allt är restaurangen Kårehamn Fisk och Havskök samt den fiskbutik de driver.

 

När vi kom till Kårehamn, väntade Janne och Gunilla på oss. Två nya vänner som vi träffade då vi var på Strandkorgsutmaningen tillsammans. Roligt att ses igen!

På kvällen var vi in i fiskbutiken och köpte och lite ”snabbmat” bestående av havskräfta, krabbklo och både vanliga och rökta räkor. Otroligt gott tycker vi som älskar skaldjur.

På lördagen for Janne och Gunilla vidare och vi bytte plats. Vi stora först på kajen men eftersom det lovats ganska mycket blåst, så flyttade vi fram till cafeet och servicehuset. Vi vill ju inte bli hur blåsta som helst 😉 Vädret var växlande men ganska varmt.
Senare på lördagen kom husvagnskompisar på besök. De stod på camping i Borgholm så de tog personbilen upp till oss. Vi besökte restaurangen tillsammans och vi åt den magiskt goda fisksoppan. Det har nu blivit en tradition – en gång per år (minst) är ett besök här i Kårehamn ett måste 🙂  Vi fick veta att det är 24 ingredienser i soppan och då förstår jag varför den är så god. Dock fick jag inte veta vilka….

Söndagen var vi kvar och njöt av sol och alldeles lagom mycket vind. Idag, måndag for vi först ner till Borgholm Vi hade funderat på att stå på ställplatsen nere vid hamnen. Men när de tar 225 kr för en natt utan el så vände vi och ställde oss på en gata. Vi gick en vända på stan, men det var lite ”avslaget” trots bra väder. Rea på alla klädbutiker,  där de flesta har ett utbud som man kan se på marknader.

Vi stannade dock till vid Ebbas Restaurang och åt lunch. Det blev en burgare som var riktigt god.

Sedan lämnade vi ön. Vi for istället till Timmernabben. Här finns en trivsam ställplats som vi också tidigare besökt. Med nosen mot havet har vi fått hålla i stolarna som höll på att blåsa bort. Sprungit in för att inte bli blöt av regnet som kom. Och suttit ute och känt solen värma ordentligt. En kan inte säga att en hinner tröttna på vädret i iallafall 😀

15 reaktioner till “Gamla repriser

 1. Men vilket härligt schema du har, precis tvärtemot mina ägare.
  Öland är en favorit även för mig, men ägarna har inte tagit mig dit iår. Nu vet jag att det inte blir något Öland med mina nuvarande ägare mera. Får se till att tipsa Carthagon att den tar ägarna till Öland.
  Borgholm är ju mysigt att gå i, men vilket hutlöst pris för vi husbilar ska stå över natten.

  1. Öland är härligt och det fanns många carthagosar där. Ja fy 17 så dyrt. För en knölig gräsplätt. Nej det finns många andra ställen. Kårehamn tog 150+el nu på mellansäsong

 2. Vi åt på Ebbas i lördags,mysig restaurang. Idag står vi på Nabbelunds nästan osynliga ställplats på norra Öland. Dagen tillbringade vi i Trollskogen. Imorgon kör vi i era bilspår till Husbilsspecialisten i Kylinge för att diskutera Lpginstallation.
  Annica

 3. Vad kul att ni träffades på Öland och vi på Ängsö. Vi har också haft väder som växlat från åska med skyfall, kraftiga vindar och nu en underbar solnedgång över en kav lugn Vänern (men då kommer myggen).
  Hur som helst skönt att våra respektive ”sommarjobb” är över och vi kan njuta av pensionärstillvaron igen!!!

  1. Ja tänk att det blev samma helg, det var ju lite roligt 😂 En kan nästan tro det är april….. Usch, mygg kan vi klara oss utan. Japp Nu får vi göra som vi vill igen!

 4. Vad kul att ni träffades på Öland och vi på Ängsö. Vi har också haft väder som växlat från åska med skyfall, kraftiga vindar och nu en underbar solnedgång över en kav lugn Vänern. Hur som helst är det skönt att våra ”sommarjobb” är över och vi kan njuta av pensionärstillvaron igen!!!! 🙂😎

 5. Måste vara skönt att bara jobba 5 veckor sen njuta av ledigheten igen 🙂
  Kårehamn gillade vi med,var där 2012 så det börjar bli dags igen!

  Ha det gott o njut av stillheten nu på ön/Kram

 6. Vi gillade Kårehamn när var där för två år sen. Hade noll erfarenhet då 🙂 Kul att träffa vänner och njuta av skaldjuren ni gillar så mkt. När vi är i Borgholm är det pizza med kantareller som gäller. Hoppas Göran är nöjd med firandet!

  1. Kul ni också gillade Kårehamn. Ge honom lite skaldjur så är han mer än nöjd 😄 Den pizzan har vi inte ätit så det får vi notera. Lät jättegott!

Kommentarer är stängda.