First Camp Oknö

När vi lämnade Timmernabben i tisdags åkte vi bara en kort bit. Till Mönsterås och First Camp Oknö. Bakgrunden till det är, att vi på mässan Husvagn Husbil på Elmia i fjol höst, köpte campingbiljetter för 100 kr natten. Vi fick alltså bo på någon First Camp-camping under vissa tider för 100 kr/natten. Vi köpte 3 biljetter och utnyttjade 2 i våras i Oskarshamn.

Firs Camp skriver i sin reklam väldigt vackra ord. Tyvärr skriver jag inte under på det, annat än på det om solnedgången. Att stanna med husbil på den här camping visade sig vara väldigt svårt. Vi hittade till slut en plats, som egentligen inte längre fanns. Varför valde vi den då? Jo den fanns på campingkartan vi fick vid incheckning, som valbar och det var den enda som var tillräckligt plan för att stå med husbil på … Elsäkerheten kändes si och så och vi stoppade inte in kontakten förrän vi haft ett lååångt samtal med vaktmästaren på stället. Elen höll….. phu!!  I katalogen vi fick när vi kom stod det också om speciella husbilsplatser. Jag frågade vart de var nånstans, men den frågan hade nog inte dykt upp under hela säsongen, för tjejen i receptionen hade inte en aning. Inte vaktmästaren heller.

Servicehuset var ok men inte mer. Duscharna var varma och utsikten klagar vi verkligen inte på! Vi fick nog vackraste platsen på campingen. Om vi inte hade haft våran lilla campingbiljett, så hade vi fått betala 315 kr/natten för kalaset. Eller rättare sagt – hade vi inte haft våran campingbiljett hade vi aldrig hamnat här. Åka tillbaka? Nej, det kommer vi inte att göra.

8 reaktioner till “First Camp Oknö

  1. Av någon anledning har vi lyckats hamna på två First Camp i år och ingen av dem har lockat till återbesök. Den vid Kolmården var väl ok, men inte mer och platsen vi fick i Åhus, rent bedrövlig (kanske fanns bättre men en stor beachhandbollscup gjorde att det var fullbelagt). Sedan hör de väl till samma kedja som Regenbogencamp vi låg på på Rugen och det säger väl en del….

    1. Huvudet på spiken Regenbogen har haft Åhus och denna. Kanske även fler. Vaktmästaren hade lite att säga om Regenbogen som jag inte vill återge här i skrift….. Kan förstå att de sålde billiga biljetter på Elmia 😉

  2. Mina ägare nyttjade två av dessa biljetter på First camping i Malmö, Limhamn. Denna camping kan rekommenderas, väldigt bra service, fin plats fick jag, ägarna tyckte serviceutrymmena var fina och bekvämt cykelavstånd till många olika aktiviteter.
    Nu vet jag att ägarna har två av dessa biljetter kvar så får tipsa de om att kika mot Halmstad istället, det blir nog västkust istället för östkust.

    1. Limhamn var trevligt när vi var där för några år sedan. Oskarshamn var ok men Mönsterås kann vi inte rekommendera Och inte heller Åhus med tanke på det BrittMarie berättar. Hoppas ni hittar nåt trevligt ställe!

  3. Servicehusens standard lämnar vi helt därhän. En bra plats vid vatten är allt vi önskar. Under 34 nätter på vår semesterresa, gick vi inte en enda gång till en offentlig dusch. Toa kanske ett par gånger.

Kommentarer är stängda.