Lämnade Öland 

Vi hade en fantastisk kväll på  Kårehamn igår kväll. I princip vindstilla och det var ljuvligt ute. I morse vaknade vi dock till ganska hårda nordliga vindar. Efter förmiddagskaffet rullade vi vidare till Ninnis Kroppkaksbod. Det ligger vid Källa på norra Öland och vi ville ha kroppkakor till lunch.  

Tyvärr blev jag besviken på kroppkakorna. De var ganska smaklösa och lite sega. Trist eftersom vi har ätit där tidigare och tyckt att det smakat mycket gott. Det blåste rejält och när vi stannade till i Borgholm så var det isvindar. Efter ett kort funderande så for vi istället till fastlandet och Timmernabben.

Först tankade vi lite gasol, vid karamellfabriken. Nu står vi på ställplatsen. 150:- inkl el och tillgång till toalett och dusch. Inga tömningsmöjligheter och inte heller fyllning. Men grusplanen erbjuder plats till oss ca 30 husbilar som är här nu. Och fler får plats. Koordinaterna hit är 56.973463, 16.440817

12 reaktioner till “Lämnade Öland 

 1. När vi gick på Böda Sand i söndags var det ljuvligt skönt, medan det i Borgholm var isande vindar. Vi som gästat Öland under så många veckor, under många år, saknade oftast de varma kvällarna. En gång sa jag till grannen, ”konstigt att man alltid måste ha varma tröjor på sig på kvällen”. ”Tröja, sa grannen, jag har Gore Tex jacka på mig”. Kram & Ha det gott.

 2. Men hörrni 🙂 Undrar just när ni ska få äta Pitepalt då ? Dom är goda till 100 % kan jag säga. Fina bilder ni har tagit . Kram

  1. Ja det undrar jag med!? Åt det för ca 25-30 år sen och minns att det var gott. Även den varianten som blev stekt dan efter, om det blev nåt kvar efter koket. Tack
   Kram

 3. Så synd att lunchen blev som den blev. Jag lagade Pitepalt för några dagar sedan, mums.
  Fint väder har vi fortfarande, synd att jag jobbar.
  Kram

  1. Pitepalt åt jag för 25-30 år sen eller nåt. Grymt längesen i allafall och vill minnas att det var gott. Vädret kan vi minsann inte klaga på, kanske skönt att vara inne om det är svalare där
   Kram

 4. Ser ut som ni haft det härligt på Öland,synd bara med isvindar!
  Vi fick det ljuvligt vid Gävlekusten,Hållnäs var vi vid 🙂

  Ha det gott…..SolKram

  1. Öland är alltid vackert men isvindar är ju inte skönt. Hållnäs och Upplandskusten är också fint!
   Kram

Kommentarer är stängda.