En afton med spanska förtecken

I går hade vi några kompisar hemma på middag. De har fått stått ut med vårt babblande om våra resor och allt härligt vi upplevt. Bland annat vet jag att vi flera gånger beskrivit alla pinxtos vi sett och ätit när vi besökt San Sebastian i norra Spanien. Jag har också skrivit om det på bloggen här och här Eftersom vi inte kan ta dem med dit, bara så där en lördagskväll, så fick SanSebastian komma till Tranås istället. Vi försökte knåpa ihop en liten liten bråkdel av vad som finns på bardiskarna i San Sebastian

Stekta paprikor. Både grön padrónpaprika och ”vanliga” fast små. Serverad med citron och flingsalt

Små bakade potatisar med crème fraîche, löjrom, knaperstekt bacon, gräslök och dill

Pintxos med ishavsröra, gravad lax, dill och citron

Pintxos med lufttorkad skinka och kalamataoliv

Empanadas. Små piroger med en tonfiskröra

I överkant av bilden är det en bit manchego-ost, mango och sardell. I nederkant baconlindad dadel

Till vänster en pintxos med en champinjonröra toppad med en friterad delikatesskapris. Till höger en pintxos med krabba och räka toppad ned riven manchego-ost.

Vi hade en riktigt trevlig kväll och ingen av oss var sugen på nattmacka 😀

18 reaktioner till “En afton med spanska förtecken

  1. Oj vad mat. Då förstår ägarna att ingen nattamat behövdes. Tiden går snabbt när man ska prata om alla resor ni gjort. Ni gav ju mina ägare en hel del bra tips inför deras resa så det får jag också tacka för.

    1. Att prata resor kam en ju göra hur länge som helst 😉 Vad roligt att de gillar tipsen – jag vill gärna höra från dem om er resa, när vi möts på Elmia i höst 😀

  2. Så gott det ser ut! Vi har redan satt en bock för stopp i San Sebastian på vår väg till Santiago de Compostela i augusti-sseptember. Då ska det ätas pinxtos!
    (Nu har jag tre arbetsdagar kvar!)

Kommentarer är stängda.