Jönköping

Eftersom jag jobbar några veckor nu så blir det inte så mycket husbilsåkande. Men i fredags slutade jag vid lunch så så for vi till Jönköping. Vi har kompisar i Jönköping som står på Lovsjöbadens Camping just nu. De har en långtidsplats eftersom Helen också jobbar och hon kan åka buss mellan jobbet och Lovsjö. Kul att träffas. Det var ett tag sen.

Detta är en ganska liten camping, ca 70 platser. Vi fick ett otroligt trevligt bemötande av ägaren när vi kom. Det fanns flera platser att välja på och vi valde en husbilsplats. Den kostar 260 kr/natten inklusive el. De övriga, närmare sjön, kostar 350kr nu på högsäsong. Platserna är väl avgränsade och rejäla. Servicehuset närmast oss är inte ens värt att nämna…. Det längre bort, som vi fick en tagg till, är helt okej. Toalettpapper och handhållen dusch. Det är rent fast slitet.

Vi tog ett kvällsdopp och sedan satt vi och surrade med Lasse och Helen.

Lördagar är marknadsdag i Jönköping. Vi for först till deras lägenhet och tog en fika eftersom de skulle hämta/lämna lite grejer. Sedan gick vi en vända på marknaden. Den var ganska stor, inte så jättefullt med folk och det följde med fisk, skaldjur och jordgubbar i vår kasse.

Sedan turistade vi i stan. Det var riktigt trevligt för de har vi faktiskt inte gjort tidigare. Vi strosade omkring vid vattnet. Såg både nya och gamla hus. Modernt och Gammalt. Om varann. Gröna parker och fula betonghus.

Någon hade roat sig med att hälla diskmedel i fontänen. Ett berg av skum var precis sanerat när vi gick förbi.

Tillbaka till campingen satt vi och njöt av det härliga vädret och sällskapet. Och så klart så mumsade vi oss de goda rökta räkorna vi köpt

Idag är det utcheckning kl 12 så då vänder vi hemåt igen, till jobbarvecka nummer 2. Vi hade hoppats på att få stanna nån timme till i solen, eftersom det inte ens varit fullbelagt under helgen. Men den tiden, mellan kl 12-15 skulle kosta 50 kronor extra, så sa vi tack och adjö. Den principen med extra betalning kändes fånig. Bättre att isåfall bara säga nej…

8 reaktioner till “Jönköping

 1. Lovsjöbaden var min dotter med familj + två andra barnfamiljer och tältade på för ett par år sedan. De tyckte det var ett riktigt litet paradis. Nog får man utnyttja helgerna som arbetande pensionär…..

  1. Förstår att de trivdes Det ligger ju så fint vid sjön och med bad och har stora gräsytor att leka på. Jo nu är det ju ”bara” helgåka för oss 😊

 2. Då blir det ”bara” helgåkande för flitiga pensionärer nu då. Ni skulle kört till Oset och ställt er några timmar och dragit ut på helgen.
  Jordgubbar att köpa nu, säsongerna har verkligen dragits ut nuförtiden.

  1. Det hade vi kunnat göra men när vi började rulla, for vi hem. Och det var tur för husbilskompisar från Umeå kom på besök 😊 Jordgubbarna var verkligen på sluttampen, många fick slängas…..

  1. Det är så enkelt med husbil. Och kul att de även hade sin personbil där så vi kunde lifta med den in till stan. Marknader är nästan alltid kul att besöka.
   Kram

Kommentarer är stängda.