Även vi kan få en vardag

Vi far ju mycket Kors och Tvärs men den senaste veckan har även vi haft lite vardag på hemmaplan. För oss har det inneburit lite tvättande. Lite städande. Och sånt där allmänt fixande som kan behövas emellanåt. Och ännu mer vardag blir det väl nästa vecka då jag har lovat att jobba som semestervikarie på mitt gamla jobb. Vojne, vojne – hur ska det gå? Jag har ju glömt hur man gör när man jobbar 😉

Vi har också haft besök av våra goda vänner Tobbe och Kerstin från Uppsala. De har varit ner till Spanien /Frankrike några veckor i värmen. Vi träffades första gången på en strand i Spanien. I Platja D`Aro. För 9 år sedan. Sedan har vi hängt i hop och haft otroligt mycket roligt tillsammans.

Igår, fredag, trotsade vi blåsten och cyklade ner till småbåtshamnen där vi åt en god fisksoppa på Hjärtruds.

På kvällen satt vi förstås inne hos oss i lägenheten och åt gott tillsammans. Och pratade, pratade, pratade.

Idag tog vi en promenad ner på stan och lyssnade på vaktparaden. Det är en fin gammal sed. Varje lördag under sommaren kommer det en vaktparad och paraderar kl 11.00 Ett riktigt trevligt inslag eftersom det är många lördagsflanerare ute.

Sedan for Tobbe och Kerstin vidare hemåt. Tänk så fort ett par dagar går när man har kul!

14 reaktioner till “Även vi kan få en vardag

 1. Så det blir lite vardag även för er ibland!
  Jag har redan klarat av två av de fem veckorna jag lovat att jobba som semestervikarie på mitt gamla jobb. Efter ett par dagar kändes det som om jag aldrig varit här ifrån och fort går dagarna! Nu har vi en hemmahelg med gäster både fredag och lördag, men nästa helg är långledig igen så då ger vi oss ut på rull.

  1. Ja tänk att även vi får vardag. Skönt att läsa det skriver om jobbet. Det låter ju hoppfullt 😀 Kul med vänner på besök och härligt att rulla igen! Ha det jättefint!

 2. Det var bra gjort att hoppa in som semestervikarie. Detta är något jag brukar slita med, från januari månad fram till maj. Vi har sju föräldraledigheter att hitta lösningar på, samt semestervikarier ovan på detta. Det är inte enkelt att vara arbetsgivare. Då är det skönt med alla som ställer upp och vikarierar.

  1. Det är ju inte enkelt att skaffa folk minsann. Skönt att slitet tar slut i maj. Min erfarenhet (tyvärr) är att en del hoppar av i förtid under pågående period…. Men dessa 5 v ska nog gå fort

 3. Ska påminna dig om vad man gör när man jobbar, Man dricker kaffe. Lucka till på jobb gå nu inte in i vägen! Oj har ni vaktparad i Tranås vad man får lära sig

  1. Men perfekt 👌 då ska jag klara av dessa veckor! Nej jag lovar att ta det lungt och ta en påtår också 😉
   Ja det är så trevligt att gå/cykla ner och lyssna till paraden. Välkomna hit nån lördag!

 4. Hur skulle Sverige klara sig utan de som gått i pension..? Säkert härligt att gå in och arbeta lite, träffa gamla kollegor mm.
  Händer ju en del trevligheter även på hemmaplan med parader etc.
  Allt gott!

  1. En får ju ställa upp, så de ungar får chans till att få jobb 😉 Jo, nog blir det bra att ”vara lite vanlig” under några veckor. Här i stan är de otroligt duktiga på att hitta på aktiviteter och så här i semestertider händer det nåt varje helg
   Detsamma till er!

 5. Tänker mig att de här veckorna ger dig ytterligare perspektiv, att njuta ännu mer av pensionen. Snart är de här 5v slut och ni kan återgå till era egna val igen.

 6. Kan vara skönt att komma hem och landa mellan resorna så man får reda ut vad man sett och varit.
  Kul att du ska in och jobba lite. Själv jobbar jag ett extra pass idag för det saknas fok. Den här dagen kommer bli en förlängning på min semester ledighet senare.
  Klart det kommer gå bra för dig, tat lugnt bara.

  1. Visst är det skönt att landa lite hemma. Annars är jag nog kommen från ”resandefolk” för jag har lite svårt att vara i lägenheten. Fint att hoppa in när det saknas folk! Det är otroligt värdefullt.

Kommentarer är stängda.