San Sébastien – Donostia 

Igår, onsdag 7/6 kom vi till San Sebastian. Vi hade bra åkväder från Royan så det flöt på bra i trafiken.  Vi hade siktet inställt på en Acsi – Camping strax utanför stan. Vi valde den, för det fanns buss till stan därifrån varje halvtimme.  Tyvärr fanns det dock inga platser kvar som rymde vår bil så vi tog sikte på ställplatsen istället. (N43 18’27” W2 0’51”) Vi fick den sista platsen och vi kom in bra, trots att det är en trång plats och man står väldigt nära varandra.

Vi plockade ut cyklarna och cyklade neråt stan. Efter en stund ramlade vi på den första baren som serverar Pintxos.  Det är Tapas och de står uppdukade på disken så det är bara att peka, eller plocka själv vad man vill ha. Det blev ett besök på tre olika ställen.

Efter en god natts sömn, tog vi det lungt på förmiddagen.  Satt utanför bilen och solade. Framåt lunch cyklade vi ner till stan igen. Det var väldigt varmt och tryckande, en bra bit över 30 grader. Vi kikade på stan och gick utefter den långa strandpromenaden. Några badade.

Gränderna i gamla stan gav skön skugga.

Jag måste säga att jag är mycket tilltalad av konceptet med Pintxos. Att slinka in nånstans och välja ett par eller tre och ta en öl eller ett glas. Strosa vidare och sedan gå in på nästa ställe. Det passar mej perfekt.

Efter en otroligt varm och tryckande dag, cyklade vi väldigt fort tillbaka till bilen, då det blåste upp till storm och åska och regn drog in.

14 reaktioner till “San Sébastien – Donostia 

  1. Vi som inte är några stats besökare är det fantastik kul att se era bilder. Tapas saknar jag här hemma . Det var det Birgitta sa när vi var till England finns det inget sått vi kan ta till ölen.

    1. Ibland är det trevligt att besöka nån stad, ibland är det bara jobbigt. Hihi jag håller med Birgitta, jag vill allt ha nåt till ölen

    1. Sån tur ni hade men i februari kanske det inte är så många turister på vägen. Jag håller med att San Sebastian var väldigt trevligt och åker gärna tillbaka.

Kommentarer är stängda.