Ner genom Tyskland och in i Frankrike

När vi sovit gott i Perleberg fortsatte vi, mestadels på autoban. Det var onsdag morgon och vi var inställda på köer och trafikproblem. Vi vet ju hur det kan se ut, när alla långradare proppar igen. Men döm om vår förvåning, det var inte alls lika fullt med lastbilar som det har varit tidigare år. Antagligen är det leveransproblemen på tex Ikeas varor och bilkomponenter som visar sig i så många färre transporter. Men det gjorde ju bara att vi inte hamnade i en endaste kö. Vare sig vid Kassel-backarna eller kring Frankfurt. Det tackar vi för. Vi körde nästan 58 mil. På ställplatsen i Schwetzingen (N49.378175 E8.558987) fanns det tömnings-och fyllningsmöjligheter. Aningen störande med vägen precis utanför men vi sov ändå ganska bra.

Dagen efter valde vi att svänga in i Frankrike så fort som möjligt för att undvika alla vägarbeten utefter A5, s om Karlsruhe. På morgonen hade vi vi lite grått och duggregn under nån timme, innan det klarnade upp och blev varmt igen. Vi valde att inte köra betalväg i Frankrike och vi körde väldigt bra vägar. Utan sjuttioelva rondeller….

Målet för dagen var den lilla mysiga ställplatsen i Moulinet, strax utanför Digoin. (N46.470860, E3.941319)

2 reaktioner till “Ner genom Tyskland och in i Frankrike

Kommentarer är stängda.