Vi rullar söderut

I måndags förmiddag lämnade vi vår lilla lägenhet och rullade ner till Trelleborg. Vi hade ju bokat färja till tisdag morgon kl 7.30 Vi hade fått sms om att infinna oss senast kl 6.30 så det blev en tidig morgon. Tyvärr blev måndagskvällen inte riktigt som vi trott, eftersom man stängt ställplatsen som fanns bara1-1,5 km från färjan. Istället hade man gjort en ”officiell” ställplats typ bakom Ica Där fanns bom och betalautomat. Såg också det fanns el. Men 250kr för att sova några timmar, det vägrar jag betala! Vi körde därför bort emot golfbanan och hittade ett ställe att sova några timmar på.

Färjeöverfarten blev lugn och det var ingen trängsel ombord. När vi körde i land i Rostock, tankade vi först på Hem som ligger precis bredvid Bordershop. Sedan letade vi på en Dekra för att köpa ett miljömärke. Bilen är ju ny, så vi har inte haft något. 4.99€ betalade vi.

Sedan gav vi oss av söderut. Vis av tidigare resor, ville vi undvika Proppen Hamburg. Därför for vi, som i fjol, ner till en liten ställplats i Perleberg. Plats för ca 7 bilar och det är en gratisplats. Ingen service. En rolig farbror kom och berättade om bygdens son Die große Roland, men varför Roland fick stå staty på torget vet jag inte 😃


8 reaktioner på ”Vi rullar söderut

  1. Trelleborgs tidigare plats för en hundring var perfekt innan man skulle borda färjan. Kom-ihåg när jag fick stå där för ett år sedan.
    Då följer vi nu er resa neråt, kör försiktigt.
    Allt gôtt

  2. Rolandstatyerna som finns i många tyska städer är ett bevis på stadsrättigheter. Varför han heter just Roland har jag ingen aning om.
    Ha en god tur ner genom Europa!

  3. Härligt! Önskar en trevlig resa!! Håller med om att det är synd att den tidigare ställplatsen försvann, där har vi också stått ett flertal gånger.

Kommentarer är stängda.