Vår telefonoperatör A3/Bredband2 levererar inte

Många gånger kan vi sitta och tycka att vi är alldeles för uppkopplade och beroende av teknik och internet. Och det stämmer, för vi har gjort oss beroende av en otroligt skör tillvaro. Tekniken skapas ju för oss och då väljer vi att ta det till oss och använda den. Och då utvecklar tekniken ännu mera, nytt, som också gärna hoppar på och använder. Och när tekniken inte fungerar som förväntat, blir frustrationen stor. I princip på en gång blev det svajiga uppkopplingar, i Tyskland. Men vi tänkte inte så mycket på det för de är ju inte kända för att vara bäst i klassen vad gäller internet. Efter ca ett dygn fick jag ett sms som började ”Du har uppnått ditt förvalda spärrsaldo 625 och din surf stängs av………betala 1200, 2000,5000,10000 till sms xxxx Vänligen Kundtjänst” Vaddå?!? VI har ju 40 gb vardera i våra abonnemang, från A3/Bredband2 och det har fungerar utmärkt tidigare europaresor.

Den första reaktionen var ju att detta var bluff och båg. Till saken hör också att kring Schwetzingen, där vi då var, hade man allmänt stora problem med nätet – det stod skyltar om det på ställplatsen där vi hoppats få plats, men som var full. Vi tappade kontakten med yttervärlden men sov gott ändå. När vi sedan fortsatte på den franska sidan i Alscace lyckade jag hitta ett nät så jag kunde checka vägval etc. Vår gps är ju inte den allara smartaste i klassen utan man vill ju kolla vilka vägval det blir. Vi har ju ibland suttit och kört både 5-10 mil extra bara för att vi litat på den. Hann kika på det innan kontakten med yttervärlden var borta. Jo – jag hann få iväg ett meddelande till vår fiberleverantör i lägenheten i Torre del mar att vi var på väg så de skulle aktivera vår tjänst. No problema – benvenidos fick jag till svar.

Framme i Moulinet får även Göran sms och hans telefon stängs också av. Vi ringer åter igen till vår telefonioperatör A3/Bredband 2 för att få hjälp. Och trots allt var det skönt att kunna ringa och smsa (även om vi upplevde att smsen kom fram ibland och ibland inte…. ) Nåväl Den jag pratade med då hade aldrig hört talas om problemet men hon skulle meddela deras tekniker mm och under tiden kunde vi ju själva välja att byta mellan näten SFR och Orange och Bouygard för att se om det fungerade nån annansstans. VI tackade för hjälpen och provade – hittade ett alternativ och det fungerade. I ungefär 3 minuter…..

VId nästa samtal till kundstjänst får jag bara höra attt ”vi har mottagit din felanmälan och man felsöker varför det har blivit så här. Samt att man kanske skulle kunna skicka en fråga till franoserna om det var nåt fel på deras nät” O vad det lät betryggande och hoppfullt om att få en lösning på detta under fredagen ….. nej så sklart inte Frustrationen blev bara större. Men vi hade i alla fått veta att vi kunde ringa på lördag igen om det inte ”hade hoppat igång” till dess… De skulle ha öppet 10-14 både på lördagen och söndagen. Tror du det fungerade på lördagen?! Tror du de hade öppet när jag ringde kl 10.10 ?!?

Familj och vänner fick sitta hemma i Sverige och leta koordinater till ställplatser som vi kände till och som var stora med många platser (det är mycket husbilar ute också minsann) Vi kunde inte leta efter den där restaurangen vi besökte för 4 år sen som var så bra – vad låg den? Vi kunde inte leta efter mysiga avstickare. Vi kunde inte leta efter det där stora affärscentrat – hur var det man körde dit? Jag kunde inte var med på mina spanskalektioner. Jag kunde inte vara med då vi hade konversation. Vårt äldsta barnbarn grät efter morfar som inte vinkade i telefonen längre …..

Det blev måndagmorgon och jag ringde så klart igen eftersom det är alldeles för otroligt att det ska hoppa igång av sej själv. Har dom skickat på oss en spärr, måste den tas bort. Och eftersom vi lyckats klura ut att spärrservice-smset kom från Telenor (A3/Bredband2 kör i Telenors nät) berättade jag för A3 att ni kan ju bara ringa telenor och be dem plocka bort spärren eftersom NI har gjort nåt fel i er hantering. Återigen samma ”Vi felsöker och kan inget göra innan våra tekniker vet vad felet är …. det tar 1-5 dagar enligt vår policy…..”

Bla Bla Bla …. Köper jag en tjänst med ett visst innehåll så vill jag ha den levererad. Ta luren och ring till Telenor och be dom ta bort spärren. Men så kunde man inte göra för – så kom det igen – teknikerna felsöker och det tar mellan 1- 5 dagar…….Hur trött bli man inte ?? Jag är dock helt övertygad om att de inte vill ha ”vanliga” telefonikunder utan satsar på bredband, trots att de förnekar det vid en direkt fråga. Vid sammaslagningen mellan A3/Bredband2 fick vi som var kunder information om sammanslagningen och att det inte skulle bli nån skullnad alls.

Så fort vi kommit hem till lägenheten såg vi att vårt wifi fungerade. Så skönt. Jag ringde till Telenor. Berättade hela historien och de försökte verkligen hjälpa till att lösa problemet men eftersom vi var kunder hos A3/Bredband 2, så kom de inte åt spärren. Samtalet avslutades med att vi lämnar det som inte fungerar och väljer Telenor. Det känns väldigt bra att vi nu bara har nån vecka kvar med det som inte alls fungerade och blev en enda stor besvikelse. Så nej – aldrig mer en mindre oprövad operatör

Sitter du och läster detta och har A3/Bredband 2 kan jag bara rekomendera dej att byta bort dom fort, innan du åker utomlands. Då slipper förhoppningsvis du liknande problem.

7 reaktioner till “Vår telefonoperatör A3/Bredband2 levererar inte

  1. Vi har haft Telenor i typ 13 år (minst…) och är jättenöjda så hoppas det blir en bättre erfarenhet för er. Och grattis till att ha landat i värmen igen ❤

  2. Fy så tråkigt och irriterande när inget fungerar. Ingemar har ett nytt på Fello och än så länge fungerar det. Skönt att ha kommit ner till värmen.

    1. Ja det är jätteskönt att vara här nere och skönt att internet faktiskt fungerar igen, även ute på stan. Hoppas Fello levererar och att ni blir nöjda med dem. Ha det fint i Italien

Kommentarer är stängda.