Ner genom Spanien

På söndagsmorgonen den 19 september, fortsatte vi vår färd söderut. Vi bestämde oss att köra motorvägen från Beziers till Spanska gränsen. Har ju kört gratisvägen väldigt många gånger och den tar tid. Det är drygt 1 timme längre och det ville vi inte. Denna sträckan kostade ca 20€ för oss, vilket vi tycker är ganska dyrt men acceptabelt. När vi kom in på spansk motorväg möttes vi av detta – stängda vägtullstationer. Spanien fick ju ytterligare sträckor morotorväg som blev gratis från 1 september.

Att köra gratis motorväg är helt ok för oss 😊 Det var väldigt lite trafik ute, även kring Barcelona. Och i princip inte en endaste långtradare Vi kunde därför hålla en jämn och bra hastighet hela vägen fram till Murcia och ställplatsen på Ikeas parkering. Vi behövde ju fara till nåt bekant ställe eftersom vännerna hemma skickade sms med koordinaterna. Våra telefoner var ju avstängda för surf. Platserna för husbilar var under och bredvid träden så vi fick skugga vilket var skönt.

Vi hade en otroligt varm natt och det var lite svårt att sova Man vill ju inte ha fönstren öppna när man står så där, även om det är en sk officiell ställplats. Vi kom därför iväg ganska tidigt, på de sista knappa 40 milen. Vi fortsatte på A7 hela vägen så det flöt på jättebra. När man sen kommer hem och kan låsa upp dörren, känns det gott i hjärtat ❤️

Det blev en nerresa som vi inte alls hade tänkt oss när vi startade. Vi ville fara i ett klart lugnare tempo, gärna neråt Franska Rivieran och följa kusten på ett anant sätt. Men när vi inte hade en chans attt leta campingar/ställplatser så fick det bli som det blev, när nu A3/Bredband2 inte kunde vara snabba nog att fixa det dom klantat till. Det. blev löst först när vi var hemma i Torre del mar……..

4 reaktioner till “Ner genom Spanien

 1. Skönt att ni kunnat lösa det så bra ändå och då vill man ju inte hålla på att leta, lika bra att komma fram. Tokigt är det när det strular med surfen. Vi håller också på att byta leverantör, det blir spännande att se hur det fungerar efter onsdag, då det ska kopplas ihop.

  1. Man har ju liksom blivit van, att förlita sig på internet. Men sårbara är vi ju…. Hoppas ni får en bra leverantör och blir nöjda och att allt fungerar som det är tänkt

 2. Ja det var ett rasande tempo ni höll ner iår, synd. Men vad tråkigt när ens telefonoperatörer, eller operatörer över huvudtaget inte håller vad de lovar. Sedan ett trettiotal år tillbaka har mina ägare Telenor och de har faktiskt alltid hjälpt till snabbt om det skulle vara något problem. De är inte billigast, men vad framförallt min manlige ägare tycker så har de en bra servicenivå. Förresten, de hade Tele2 i nästan ett år, men det misstaget gör inte ägarna om…
  Allt gôtt

  1. Tele2 hade G innan vi fick tipset om A3, men det blev ju lite som att hoppa ur askan i elden 🙈 Nu tror vi på Telenor och betalar hellre något mera, bara det fungerar. Kul att höra det fungerat så bra, så länge för er. Det känns tryggt!
   Detsamma

Kommentarer är stängda.