Håverud, Åmål och så tomtade vi runt lite

Efter den husbilsträff vi var på under sista helgen i augusti, bestämde vi oss att köra på den västa sidan av Vänern. Ett besök i Håverud stod på listan. Vi var i Håverud i slutet av 1990-talet, när vi hade hyrt en husbil. Sedan har vi inte varit dit. Det var alltså hög tid! Det såg ut ungefär som jag mindes det. Det är ju en häftig byggnation och det är svårt att se sig mätt på utsikten.

Sedan fortsatte vi till Åmål och ställplatsen vid småbåtshamnen. Här fick vi en plats längst ut, med nosen mot stan. Åmål är en trevlig liten stad och ställplatsen är riktigt bra. Så bra att vi stannade två dygn här.

Därefter fortsatte vi sedan upp mot Dalarna. Vi stannade till i Hulån, på Pyramidbageriet, för att köpa på oss några kilo hårdbröd. Det får följa med några kartonger ner till Spanien. Så klart det finns bröd därnere också, men vi gillar hårt bröd bäst. Och 250 gr typ Wasa Frukost (som kan finnas därnere) kostar mångdubbelt jämfört med här hemma.

Vid de nästa stoppen lekte vi Julafton. Eftersom vi snart lämnar Sverige så måste ju barnbarnen få lite julklappar – så ”tomten kom” både till Mockfjärd och till Gnesta. Ingen av småprinsarna har väl riktigt fatta det där med jul (ännu) utan det var mest väldigt roligt att helt plötsligt få paket av mormor och morfar. Tomtar, Finns det några snälla barn här och God Jul får nog vänta nåt år innan de hajar vad det är. Walter tyckte snörena var minst lika spännande och Loke ville inte vara med på bild 😀

Nu är vi hemma några dagar och tvättar lite. Och packar lite. Måntro vi ger ut på resa snart igen?


8 reaktioner på ”Håverud, Åmål och så tomtade vi runt lite

 1. Fina bilder! Håverud och kanalen är fin! Lill-jul i förskott! Barnbarnen hinner nog glömma och önska sig nya julklappar. Kul att få krama om dem innan ni ska ut på långresa.

  1. Tack. Jo nog hinner de glömma vad jul är och att de redan fått julklappar. Kramarna hoppas jag dock de minns lite mera ❤ och det är ju härligt att "tanka lite barnbarnsmys" när det dröjer innan vi ses nästa gång

 2. Håverud och Ämål känner vi igen från vårt besök där i juli. Då blev det även en båttur i kanalen och över akvedukten.
  Jag skulle nog också kunna tänka mig att bunkra upp med just hårt bröd, så gott!
  När startar ni resan söderut?

  1. Trevligt ni varit där och kul att åka båt där över – de tmåste varit en upplevelse. När vi var dit stod alla båtar vid kajen. Hårt bröd är bäst och just detta är ungefär som Vika-bröd om det är bekant. Hårt, knaprigt och mycket smakrikt.
   Vi färjar från Trellleborg den 14/9 så vi är i packningstagen just nu 😀 Far ni neråt nånting?

Kommentarer är stängda.