De första 200 milen

Snart har vi nog bott in oss i nya husbilen, vi har ju varit ute en del. Efter våra hemmaveckor for vi först till Nästången, strax utanför Österbymo. Där finns det en rastplats som ligger fint bredvid sjön.

Nästa natt for vi till en liten sjö, nånstans mellan Tranås och Ödeshög Här fanns en liten vandringsled och sen Luffarstenen. Det är en sten som sägs vara från istiden.

Vi tog också en sväng till Alvastra Kloster. Vackert men blåsigt och spännande att se. Trots att vi bor så nära, var detta första gången vi var dit.

När vi var här märkte vi också att bodelsbatterierna inte laddade som de skulle. Eller rättare sagt – de laddade ur, när vi körde med bilen…. Vi skyndade oss hem och satte i elkabel. Skönt vi höll oss i närområdet! Några samtal till vår säljare och vi fick nästan omgående en tid på verkstan.

Det var snabbt åtgärdat när vi kom dit för det vara ett par kablar som var felmonterade. Nu funkar solcellerna och laddningen till litiumbatterierna som det ska

När vi ändå var i Sollebrunn passade vi på att besöka Gräfsnäs Slottsruin. Vitsipporna täckte marken och det var riktigt härligt att promenera omkring på området.

Ett Kärleksträd Med hjärtan på toppen och hjärtan i barken ❤️

Nästa anhalt blev Henån, på Orust. Det lockade med västkust och färsk fisk. Här finns en trevlig ställplats och framför allt en bra fiskbutik! Här träffade vi också på goda husbilsvänner, kul!

Vi har också hunnit med att vaccinera oss för covid-19 och de första sprutorna är tagna. Det känns väldigt bra. Om 2-3 veckor får vi vår andra. Jippi!

9 reaktioner till “De första 200 milen

 1. Vad trevligt att höra hur ni har det med er nya bil. Hoppas inte ni hittar mer fel nu utan kan njuta av den fullt ut.
  Den där platsen i Henån sneglar ägarna mot i sommar, om det går att få plats…
  Härligt att ni också fått de första sprutorna, det går ändå åt rätt håll även om ni människor fortsatt får vara försiktiga.
  Allt gôtt

 2. Härligt med nybilsdoften igen,eller hur? Den brukar vi känna än av våran 🙂
  Nu blir det väl inget mer byte efter den tokiga skatten på nyare bilar!

  Ha det gott på er färd/DalaKram

  1. Nybilsdoften är speciell, verkligen! Det är helt galet detta med Bonus-Malus och husbilar!! Vi hade trots allt tur eftersom det är en heavy-duty motor/chassie och hamnar därför på den högsta nivån
   Detsamma till er
   Kram

 3. Så fina upplevelser i ett vårligt Sverige och i en ny bil också! Så mysigt!
  Gräfsnäs och Henån är välkända platser för oss men många platser öster om Vättern är helt vita fläckar på vår karta.

  1. Roligt ni Könner till de platserna – det är ju inte så långt från er. Öster om Vättern finns kvar och tänk så härligt att ni fortfarande har ställen kvar att upptäcka 😀

 4. Fint att ni bott in er och fått ordning på elen! Visst är det väl typiskt med det som är nära, att man blir hemmablind. Coronan fick oss att se lite mer i närområdet, men generellt har vi missat mycket …

  1. Ja tänk att man blir så hemmablind – det är egentligen lite märkligt men kanske det är ”det är grönare hos grannen….” som spökar. Ja nu fungerar allting klockrent, hoppas det får vara så 😀

 5. Vad härligt att första sprutan är tagen. Vi försökte igår men det sket sig då vi skulle boka tid via en app där allt som vanligt bara stod på spanska… 😡

  1. Japp – det är jätteskönt Och den 2a får Göran nästa vecka och jag den 2/6 Men rackarns….. Har ni ingen granne eller nåt som kan hjälpa er? Hoppas det ordnar sig, så ni också får dem.

Kommentarer är stängda.