Hemmaveckor

Sedan vi provbott några nätter i den nya husbilen kände vi att vi ville åka hem och städa lite. Det var ju ganska mycket som vi hade i Carthagon, som nu inte skulle med i Lillebilen. Vi hade ju inte heller städat bort vintern, då vi varit i Spanien. Och mitt i det blev det ju påsk. Och husbilskompisar som kom på besök. Så jättekul att ses igen!

Och så hade vi en härlig helg, helgen efter påsk. Jag skulle ju till och fylla jämna år, så våra döttrar med familjer kom. Så härligt att få krama om dem igen! Det har vi inte gjort sedan i september och längtan har varit stor. Och extra stor efter småprinsarna så klart, eftersom de växer så det knakar. Och lite morgonmys på det, värmer i mormorshjärtat ❤

Vi hade också lyxat till det och beställt mat och kock från Norraby Hotell & Krog som kom på lördagen och serverade oss en 3-rätters. En helt fantastisk meny som vi alla gillade.

Till förrätt fick vi en rostad jordärtskottssoppa med najadlax från Sjöarp, äpple och pepparrot.

Till varmrätt Helstekt kalvytterfile med potatis-och parmesanterrine, syrat rökt sidfläsk, blomkålspurre och rödvinssås smaksatt med timjan.

Till dessert blev det Champangemousse med hallonkräm, limecurd och krossade drömmar.

Helt magiskt gott. Och viljen lyx att få allt detta serverat hemma, i lugn och ro. Och skönt för barnen som kunde fara runt som de ville när de ätit klart.

Några dagar senare – på min ”riktiga” födelsedag ringde våra underbara grannar och bjöd till lite godsaker på deras altan. Det var kyligt, men otroligt trevlig och vi satt faktiskt ute till kl 20 Vi har haft riktigt mysiga dagar med nära och kära ❤

4 reaktioner till “Hemmaveckor

 1. Vad härligt! Förstår att det var mysigt att träffa alla igen! I
  Och maten såg ju jättegod ut!

 2. Så mysigt med nya husbilen! Förstår att det är en hel del fix och städ efter så lång bortavaro.
  Däremot förstår vi inte riktigt hur ni vågar fira födelsedag med nära och kära i dessa tider, när vaccination är så nära. Våra vänner i vår ålder beslöt sig för att fira julafton med sina två barn med familjer förutsatt att alla var friska och utan att krama eller vara nära varann. Några dagar senare var alla sex vuxna covid-positiva och någon blev rejält sjuk. Det här jäkla viruset är ju som att spela rysk roulette och nu längtar vi till att få träffa våra nära och kära, vaccinerade och friska.
  Ha det så gott i snöblasket, som vi har idag! ❄️💉❄️💉

  1. Ja det är ju en hel del att plocka med och mycket som ska få ny plats i husbilen. Ni vet ju hur det är, som nyss bytt bil och snart boende.
   Så trist att alla blev sjuka Hoppas de mår bra nu igen ☀️

   Ha det gott ni med, i slasket. Snart är det sol och varmare igen

Kommentarer är stängda.