Bytt bytt, kommer aldrig igen

Idag har vi bytt husbil. Efter 11 år med Carthago har vi bytt märke. Inte för att vi är missnöjda med de carthago vi haft, absolut inte. Men vi vill ha en mindre bil. Och då hittade vi inte någon carthago som passade oss. Vi vill inte heller ha en plåtis, för vi vill ha med våra cyklar. Och visst kan man ha cyklar om man har plåtis. Men då ska de sitta utanpå. På bakdörren som inte kommer att orka tyngden och belastningen.

Därför valde vi en Rápido C55. Den är ca 1 meter kortare än den vi hade förut. Lite smalare. Och väger 3500 kilo istället för 5000 kilo, som carthagosen vägde. Och med ett ”garage” där vi kan ha cyklar och annat vi behöver, inne.

Det var så roligt att komma hit till PR husbilar i Sollebrunn. Vi bestämde oss ju för bilen när vi var i Spanien. Vi hade bara sett den på bild och haft en videovisning. Men allt var som vår säljare Joel visat och sagt. Ja till och med bättre.

Känslan när vi kom in i den för första gången idag, var att denna bil är riktigt riktig bra. Rymligare än vi trodde. Och mysigare. Det kändes rätt helt enkelt!

Vi hade en jättebra genomgång av bilen och nu sitter vi och boar in oss. Lär känna nya funktioner, nya appar, nya bruksanvisningar. Det kommer att ta tid, men vi har fått igång både värme och tv 😁 och sängen är bäddad. Nu njuter vi lite godsaker och gör lite som Ernst säger ” vi känner in rummet och bara är”


32 reaktioner på ”Bytt bytt, kommer aldrig igen

 1. Grattis till en trevlig husbil. Vi bytte också till mindre i somras – men för oss blev det Plåtis, en Rapido V68.

   1. Jo ibland men idag i Corona-tider känns det rätt att hålla sig på kolonistugan och mysa där. Vi håller fortfarande på att bygga lite och snart ska jag praktisera som odlare🤣det blir något att bita i för en amatör 😃

 2. Grattis vänner 😘Det är sååå mysigt med en mindre husbil. Vi trivs jättebra med vår ”Mallan” Malibu plåtis o saknar inte carthagon alls. Hoppas ni kommer att trivas med er nya husbil också o inte saknar er Carthago heller ☺️ Kram

  1. Tack finaste. Det känns jättebra och nånstans är jag kanske liiite ledsen över att vi inte hittade en carthago som passar våra nuvarande behov. Men Rapidon kommer att bli en jättefin kompis – har länge tyckt att de gör fina bilar!
   Kram

   1. Det kommer att bli super i en Rapido. ❤️En sån tittade vi först i innan det ändå blev en Malibu…Rapido gör fina Plåtisar o husbilar. Lycklig resa för er båda 😘😘

 3. Grattis och välkommen in i den halvintegrerade världen av Bobilar!
  Vi trivs jättebra med vår Adria med ungefär lika planlösning 🙂

  Ha det gott/DalaKramar

 4. Grattis till nya bilen. Kul att ni blev mer än nöjda när ni köpt på distans så att säga. Nu är det bara att rulla vidare.
  Kram

 5. Först välkomna hem och till denna rivstart. Jag tycker att ni har gjort ett mycket klokt val, mest med tanke på garaget och plats cyklarna. Tänk vad mycket Bobil ni får för pengarna i denna, jämfört med en ”Budbil”. Enkelbäddarna sparar in minst en halv meter på längden och ger utrymme till annat. Själva upplever vi att vi har en liten ”Folkvagn”, så lättkörd är den, vi kommer in nästan var vi vill, bara höjden som kan begränsa. Vi kan nog inte heller tänka oss ett husbilsliv utan den wc vi har och de stora vattentankarna. Lycka till.

  1. Tack. Olika tider i livet skapar ju olika behov. Just nu vill vi ha en mindre, smidig bil att resa och upptäcka mera med. Vi bor ju inte i bilen under vintern längre. Det är allt bra skönt med en lättkörd bil och gissar att ni snart rullar ut nån helg!
   Allt gott!

 6. 👍 Tänk så bra tänkt! Ett boende i TdM och ett här hemma. Och en smidig bil att upptäcka allt med därimellan!
  Bara att säga grattis! 😊

  1. Tack. Vi blir nog riktigt nöjda med denna lösning – det bästa av världar 😊 (men vill ha lite värme här hemma också….Då blir det fulländat.) 😁

 7. Grattis till nya bilen och välkomna till ett lite ännu kyligt Sverige.
  Många börjar snart plocka ut sina bilar för säsongen år 2021.
  Hoppas att den nya bilen som man kan kalla ”downsiza” enligt er själva ska bliva ett bra val. Många väljer numera att sälja sina stora typ bobilar, husbussar och även större husbilar och köper VANS eller PLÅTISAR istället. Men ni har däremot inköpt en vad man numera kallar typ B-BOX och denna Rápido C55 påminner mycket om en Winnebago EKKO. Hoppas och tror att det blir ett mycket bra val ni gjort. Mvh Maj Jan o LOKE.

  1. Hej och tack! Jo snart blir det väl trångt överallt igen ☺️ Åh – B-Box, det visste jag inte. Tack så jättemycket för den infon. Då måste jag kolla på Winnebagon också, bara för kul. Vi har en väldigt bra magkänsla och visst har det känts annorlunda dessa två dar. Men vi är väldigt nöjda och tror det blir kanon. Ska bara boa in oss ordentligt och lära oss alla nya funktioner 😁
   Ha det fint!

Kommentarer är stängda.