Husbilscamping, ställplats eller parkering

Vi hade bestämt att åka till Stegeborgs Ställplats, ett par mil utanför Söderköping. Såg tidigare att det var fullbokat, men eftersom vi skulle åka på måndagen tänkte vi att det borde inte vara så svårt att få en plats. Nu är det så att denna ställplatsen enbart har bokningsbara platser. Så när vi kom dit var det inte många platser att välja på eftersom vi tänkte stanna 2 nätter. Vi skulle ju få sommarväder… Så när vi kommit fram och kikat på nätet vilka platser som var lediga 2 nätter, bokade vi det. På plats.

Det är väldigt välordnat här och man parkerar sin husbil på grus, enligt anvisning. Det finns en gräsplätt mellan alla tomter. Bra servicehus en bit bort och man håller på att ordna med tömning av grå-svartvatten vid infarten till själva båthamns-området. Man håller på att ställa i ordning en toalett-tanks-rengörinngsmaskin som ska vara klar nu i maj. Fyllning av vatten finns på tomterna, då det finns kranar där. El finns till varje plats och det är inkluderat i priset. När vi var där betalade vi 200 kr/natt men det varierar beroende på säsong och vart nånstans på området man står. In och utcheckning är kl 12.00

Det är så otroligt tillrättalagt allting och jag måste faktiskt säga att jag inte trivs så där jättebra där. Vi har varit dit, men vi kommer inte att återvända. Jag känner att jag vänder mej mot att kalla det för ställplats. Ett mera korrekt namn borde vara husbilscamping. För det är vad det är – i mina ögon.

Nej trivseln blev nånting helt annat, när vi sedan for till Vadets parkeringsplats, några mil från Valdemarsvik. Här parkerar man sitt fordon där det finns plats. I gräset. Nära sjön. Det finns ett torrdass här och soptunna. För övrigt är det lugn och ro och vi hör vindens sus och fåglarna som kvittrar. Vi får betala vad vi tycker det är värt att stå här, via swish. Så klart vi swishar en slant! Såna här platser behövs som ett alternativ till Stegeborg, m.fl.

10 reaktioner till “Husbilscamping, ställplats eller parkering

 1. Håller med dig om husbilscamping, för så är det med många Ställplatter här i Sverige. Naturnära är att föredra och ni hittade ju en riktigt fin plats. Vi söker oss oftast till badplatser eller liknande.

 2. Håller helt med dig. Vi har också stått på Badets rastplats och trivts bra! Gillar inte att behöva boka i förväg och styras av det. Vi har varit och tittat på Segeborgs ställplats, men aldrig stått där. Ha dé gott!

  1. Förbokningar tar ju bort tjusningen av den frihet vi söker – det är ju därför vi har husbil. Kul ni också hittat den lilla pärlan. Nu förstår jag varför ni inte stannade i Stegeborg…..
   Allt gott till er

 3. Vi håller också med, en ställplats ska vara just en ställplats och inte en camping. Det verkar som om utvecklingen på många populära platser går åt det hållet, bokningsbara platser, bra service och priser som på campingplatser. Vips har vitsen med ställplats försvunnit!

  1. Precis – vitsen med ställplats försvinner. Det är därför jag tycker de ska kallas Husbilscamping. Det är synd att Sverige inte har tittat mera på tex Tyskland. Massor av bra ställen att stå på, gratis eller för 50 -100 spänn
   Ha det gott

 4. Fast mark att parkera på, helst en elstolpe, en soptunna, mera vill vid inte ha. Pris idé 150 kr. Definitivt inga förbokningar, då stannar vi inte. Det är ett otyg.

  1. Eller hur!? Förbokningsbara platser går helt bort. Ja inte ens 150 tycker jag, om det inte finns el och tömning/fyllning Då betalar jag gärna 150:- Annars räcker det med en 50-lapp (nu har jag nog blivit en riktigt snål smålänning) 😁

 5. När du skriver swishar en slant hur mycket är det då? Slant låter som en peng och det är ingen sedel. Hur mycket är en slant för dig?

  1. På Stegeborg kostar det mellan 150 och 450 kronor per natt, beroende på var på ställplatsen man står och när man vill vara där. Det tillkommer en förbokningsavgift också, på 30 kronor om man förbokar.

Kommentarer är stängda.