Hola!

I dessa tider måste man ju hitta på nånting att sysselsätta sig med. Vad passar då bättre än att försöka lära sig lite spanska? Jag pluggade ju lite franska för några år sedan och då privatlektioner via Skype. Det var ett perfekt sätt, för jag är inte nån vän av att ge mej av, regelbundet, på typ kvällskurs. Men ett språk behöver man ju lära sig och eftersom vi nu hålls i Spanien under vintrarna, så är det än mer aktuellt att försöka lära oss spanska. Jag har därför letat efter ett liknande upplägg och nu har jag hittat ELANS – Enjoy Learning And Never Stop 

Skärmavbild 2020-04-15 kl. 18.21.23De har webbaserade kurser. I och för sig på samma tidpunkt varje vecka, men det är ok. Har varit med på en provlektion och upplägget verkar riktigt bra. Det är max 10 personer som sitter hemma och uppkopplade med läraren. Hittills har nog det svåraste varit att skriva frågetecken uppochner :p Jag ska var med i Tortilla-gruppen så det är ”skarpt läge” på måndag. 

Förhoppningsvis kommer jag att lära mej sätta ihop meningar så jag kan prata lite med grannarna i Spanien, kanske ta en fika ihop eller bara prata bort en stund. 

Det var också riktigt rolig på prova-på-kurstillfället som varit. Vi fick ju presentera oss för varandra och berätta varför vi ville lära oss spanska. Så jag berättade ju så klart om ”vår” stad Torre Del Mar och att vi köpt lägenhet där. Då visar det sig att en annan deltagare precis köpt en bostad i Caleta de Velez!  Grannbyn! Så kul! 

Igår tog vi en cykeltur genom stan. Det grönskar trots att vinden är jättekall. Man får verkligen leta lä, för att kunna vara ute. Solen skiner och himlen är mestadels blå. Men lite aprilväder är det allt…. Förhoppningsvis blir det varmare och varmare för var dag som går så vi kan vara ute lite mera och njuta av den fantastiska tid som ligger framför. Naturen ger ju oss underbara stunder av njutning. 

 

21 reaktioner till “Hola!

 1. Duktigt, låter fint med att kunna sitta hemma och studera.
  Riktigt mycket lycka till.
  Vill också tacka för en intressant och bra artikel i senaste
  Caravan-tidningen.
  Fina bilder.
  Hoppas vi ses i ”vårt” Torre till hösten.
  Kram
  Yvonne.

  1. Nja duktigt vet jag inte, det får vi ju se till hösten, för då hoppas jag innerligt att vi ses i vårt älskade Torre del Mar 😊
   Tack för de fina orden om artikeln
   Kram och hälsa Lasse!

  1. Riktigt bra jobbat av er måste jag säga. Härligt att ni är så flitiga. Det är inte vi……
   Ja lite mer än att beställa öl, måste vi lära oss

 2. Visst är det kul att lära sig lite språk! Jag läste spanska på kvällarna ett par terminer innan jag åkte till Ecuador för snart 20 år sedan. Allt vore så mycket lättare om de inte pratade som en kulspruta. Lycka till med studierna! Just nu är det väl en perfekt tid att starta upp detta då vi ändå tillbringar mycket tid på hemmaplan!
  Ha en bra helg!

  1. Kul, men svårt. Har du läst ”så pass nyligen” sitter väl en hel del kvar kan jag tro. Man får väl börja med att lära sig – tala inte så fort. 🙂 Jo vi har ju en hel del tid över och om samhället förändras är ju kursen via webben så jag behöver ju inte vara hemma i lägenheten.
   Tack – detsamma till er båda

 3. Det låter ju perfekt, att plugga spanska nu och så har du några månader på dig att lära dig ytterligare ett språk. För visst är det trevligt att kunna hänga med då ni ska bo där nere under så lång tid på vintern.
  Ja visst, nu vill vi ha vår så alla fåglar och blommor trivs.

  1. Att kunna förstå lite mera än att beställa nåt på restaurangen och att be om notan är ju ett bra mål Och som sagt – vi har ju lite tid på oss nu. Vi vet ju inte ens om vi kan/får åka tillbaka i höst ……
   Japp – vår och värme är välkommet

  1. öh…… Tango? Annars är det nåt med Duolingo och ja – den försöker vi också med men stavar ju fel på engelskan :p Är du bra på spanska så kan du ju få träna extra med mej nån gång 😀

   1. Tengo skrev jag men denna autostavning stör ju 🥺 Jag försöker se det som träning för båda språken men visst engelska stavningen stör och apostrofer mm som inte går att skriva i paddan… Att förstå är så mycket lättare än att komma ihåg hur man sätter ihop meningarna. Hoppas få tillbaka lite av spanskan om vi får vara i Nerja till julen som planerat…

   2. Jaa det där med autokorrigering är spännande…. 😀 Kan du inte ladda ner spanska i språkinställningar? Då kommer apostroferna fram. Kul om ni ska dit över jul! Det är ju bara ett par mil från oss 👍

   3. Jo vi kanske ses nästa jul, det verkar nästan inte bli möjligt att ses så mycket tidigare… skulle kunna ladda ned spanska oxå men har redan finska o engelska och det blir oxå jobbigt att ha för många språk där…

   4. Jag tror vi kan fara mera omkring i sommar och höst här hemma. Är vi friska kan vi träffas på lite distans ute. Aha – ja då blir det lite mycket ord kanske .

   5. Använder ju engelska o finska nästan dagligen så de är välbehövda annars blir det svensk autokorrigering på allt 😅😅
    Ja hoppas vi kan ses o kanske planera en träff även i Spanien sen.

 4. Donde esta la Autobus? (med massa apostrofer som jag säkert missat..). Språk är roligt och på spanska kan jag mest en del ord och så minns jag nägra fraser från jag hade ”turistspråk” i högstadiet! Lycka till med lärandet!

  1. Jahaja Och här var det nåt med bussen… Vart är bussen? kanske. Aposrtoferna är väldigt viktiga, det har jag redan lärt mej 😀 Kul att du kommer ihåg och kan en del
   Tack – det kommer att behövas!

 5. Hola! Ja tur ni har lite att förströ er med även hemmavid i dessa tråkiga Corona-tider!
  Vi håller oss i sköna Mellsta-skogen och stärker upp våra kroppar 🙂
  Till veckan så skall vi ut o lufta vår Adria-Bobil ett tag 🙂

  Ha det gott/Solig DalaKram

  1. Hola! GC älskare som ni är, kan ni väl en hel del kan jag tro. Mellsta är trevligt och ännu trevligare låter det med husbils tur. Vi åker till Mockfjärd på tisdag igen🙂
   Detsamma
   Kram

Kommentarer är stängda.