Vi styrde mot Dalarna

Men först hamnade vi i Lidköping. Det var en trevlig stad och ställplats, som vi upptäckte i somras. Nu blev det ett återbesök. Vädret var växlande men till och från kunde vi sitta ute.

Det är väl avgränsade platser. Gratis och ingen service, förutom en soptunna. Men gångavstånd till restauranger och affärer. Och förvånansvärt lugnt fastän det är nästan mitt i stan.

Sedan gjorde vi ett nattstopp i Mariestad. Denna gång stod vi vid den inre hamnen N58.713005, E13.818571 som båtklubben sköter om. Här finns toalett och dusch några hundra meter bort, vid Hamnbodarna. Det är fräscht och man får kod på kvittot när man betalat 160 kr. Tyvärr blåste det väldigt mycket så vi var nästan inte ut – jag gillar inte alls blåsten!

Sedan blev nästa nattstopp strax söder om Kristinehamn. Vid Husbilslandet. Vi ska inte byta husbil men vi står gärna på deras ställplats. De har en överenskommelse med prostatacancerförbundet om att pengarna skänks dit. Fantastiskt bra initiativ! Och självklart använde vi el då 😀

När vi lämnade Kristinehamn åkte vi väg 26 upp till Vansbro. Till och från hade jag hjärtat i halsgropen, för de håller på med vägförbättringar och det yrde grus och småsten ibland. Men tack och lov klarade vi oss från stenskott.

Nästa stopp blev vid Pyramidbageriet där vi stannade och köpte lite hårt bröd. Så nu har vi att knapra på, när det blir dags att åka ner till Portugal/Spanien på vår andra övervintringsresa.

Nattstoppet blev vid Fänforsen. Här står vi gratis vid älven och även här är det lugnt och skönt. I morse var det dimmigt över Västerdalälven. Kyligt men samtidigt lite vackert. I dag blir det ett besök i vår gamla hemstad Borlänge, träff med kompisar och sedan stannar vi hos dottra och måg.

12 reaktioner till “Vi styrde mot Dalarna

 1. Härliga stopp ni för på denna resa. Mina ägare kan minnas tillbaka på vissa av era nattstopp.
  Har aldrig stått vid Husbilslandet, men så bör alla handlare ha det, helt perfekt.

 2. Ni hittar då allt som oftast trevliga boplatser! Vi hittade en pärla i Danmark som kommer på blogginlägg imorgon, kanske ni redan besökt den? Maltrupvænge Lystbådehavn, om inte annat kan vi varmt rekommendera den. Kram från Lubeck.

  1. Ibland har vi tur. Danmark har vi väldigt liten erfarenhet så vi har säkert inte varit där! Vi vet inte än hur vi kör ner, kanske blir det Danmark. Eller inte….
   Kram från Borlänge 😊

 3. Det var väl en fin gest att man kan swisha till prostatacancerförbundet…skulle gärna göra så också o lite till om vi stod där. Ha det så mysigt hos dottern 😘Kram

 4. Bra initiativ att swisha till välgörande ändamål och kul att ni trivs och kommer tillbaka till våra trakter. Nu får vi bara hoppas på bättre väder i vackra Dalarna. Här är vi inne på sluttampen på en hektisk vecka… Den kunde gott gått vara ett par dagar till.

Kommentarer är stängda.