Dalahelg med vänner och familj

Dalarna är fint, men det är nästan så att jag uppskattar det mera nu sedan vi flyttat härifrån. Man är väl lite hemmablind. Det gäller väl oavsett vart man bor, antar jag. Men det är trevligt att återvända emellanåt. Den här gången passade det bra att träffa gamla goda vänner, på torsdagskvällen. Vi hade mycket att prata om, för vi har inte sett sedan i våras. Det har en bra uppfart på sin gård, så vi kunde stå där med husbilen. De har också en härlig altan, där vi satt hela kvällen. Inte så långt ifrån dem finns det en sushirestaurang så vi tog hem och åt. Otroligt gott och lite annorlunda sushi med goda smaker.

Vi sov gott under natten och lyssnade på lite regn som kom av och till. Det är lite mysigt när det bara regnar lite. Efter en mumsig frukost, åkte vi iväg till Norra Backas Handelsområde. Vi hade lite inköp att göra, så det passade bra. Sedan for vi förstås till Mockfjärd och vår dotter Ida och Daniel.

Lördag och iväg. Vi måste dra upp kräftburarna som Daniel lade i igår. Wow vilken fångst. Alla småttingar fick åka i igen, men det blev en hel del kvar.

Sedan tog vi en tur till Leksand och Bondens Marknad . Mycket hantverk och kvalité Roligt att strosa runt och kika lite, för det blev inga inköp.

Sedan stannade vi i insjön eftersom det var Insjö-dagen. Jag tror detta var den 29:e i ordningen. En dag fylld med aktiviteter på Hjultorget. Knallar, Mat och aktiviteter samt 20% rabatt på nästan hela sortimentet på Clas Ohlson. Varmt och trevlig att strosa runt lite

Bygg Lego och hacka dej in i iskuben, på tid, och vinn nånting. Kul att kika på.

På söndagen blev det en tur bort till Tansen. En sjö som inte ligger så långt bort från Ida och Daniel, där de har en lite stuga. Vi njöt av naturen och den lämnade en massa härliga stora kantareller till oss. Härligt!

img15668016115895900289770983702853.jpg

När vi kokade kräftorna var missen Saffran väldigt nyfiken på vad det var för kryp, som rasslade i baljan 😀 Vi lade en på bordet och hon satt bara och stirrade.
Ida odlar ju också lite så där till husbehov och vi tog upp potatis. Uj vad stora de var! Lite skorv på med det gick bra att pilla bort. Efter lite hejdå-kramar åkte vi sen till Skräddarbacken i Borlänge. Där bor Daniel, Görans son med sin familj. Så kul att träffa dem med. Vi mumsade på Västerbottenpaj och räkor till kvällsmat. Tyvärr så låg mobilen på laddning, så det blev inga kort…… 😦

 

14 reaktioner till “Dalahelg med vänner och familj

  1. Vilken härlig helg ni haft med nära och kära.
    Vi trodde aldrig vi skulle få ihop vår sista vecka innan vi reser idag för almanackan verkade sprängas, men med god vilja är vi på väg mot Kielfärjan och 5-6 veckor på rull.
    Vi får väl se hur långt ni kommit på väg söderut när vi är på väg hem.

    1. Oj, ja det är lite att styra med innan en far iväg. Ha det sååå härligt nu. Det blir en spännande resa! Vi lämnar nog Sverige den 27/9 så får vi se om vi möts 😊

  2. Vilken härlig tur ni verkar ha. Att hinna med så mycket och träffa så många, härligt. Men vilken häftig kö det var in på Clas Ohlsson.

  3. Har inte spenderat så mycket tid i Dalarna. Har ett par av våra gamla minigrisar där och några vänner, så kanske vi drar oss ditåt nästa sommar. Tack för bilderna 😀

Kommentarer är stängda.