Tomtens kalkbrott

Vi som kommer uppifrån Dalarna är ju lite vana med konserter i stenbrott. Då tänker jag på Dalhalla utanför Rättvik. Igår besökte vi ett kalkbrott strax utanför Falköping. Här hade vi bokat biljetter till en helkväll. Först ett par timmar med Johan Boding och Late Night Queen choir. Helt fantastiskt. Vi hade tur med vädret nästan hela tiden. Lite blåsigt men mest uppehåll.

Vi fick ställa husbilen nästan på första parkett. Det var mysigt när vi satt inne och vi lyssnade på soundcheck och lite rep.

Det kom en lite mer rejäl skur. Men det var inget att bli sur över. Och som sagt 2 timmar Queen. De skrev musik en inte tröttnar på! Inte jag i allafall.

En kort paus och sedan ändrade P-Floyd scenen. De kör Pink Floyds låtar, där kanske Money och Another Brick in the wall är mest kända. Och kanske är det inte riktigt min musiksmak. Men det är otroligt duktiga musiker! Och själva showen så häftig.

Jag skulle nog vilja påstå att P-Floyd hade en uppförsbacke när Boding och gänget hade spelat så fantastiskt bra. Musikstilen är ju lite annan och det var massor av människor som gick innan det var slut. Eller bara gick omkring, fram och tillbaka. Otacksamt för dem som gav järnet på scenen. Tyvärr gav vi också upp eftersom jag frös. Men som sagt. Vi stod ju så jättenära att vi både hörde och såg (lite i allafall) Och själva ljusshowen såg vi ju. Sen att de kommer från Dalarna, gör ju inte dem sämre precis. Även om vi inte bor kvar i Borlänge, är vi stolta över dem. Så. Oavsett, så är vi otroligt nöjda med kvällen

8 reaktioner till “Tomtens kalkbrott

 1. Då fick ni valuta för pengarna, både soundcheck och senare konserten.
  Tråkigt med vädret när ni skulle på denna begivenhet, men det går ju inte att påverka.

  1. Vädret är som det är och det hade kunnat vara mycket mycket värre! Och hade det varit värre hade vi suttit i bilen så då hade det inte alls varit synd om oss 🤪😁

 2. Jag tror jag har samma musiksmak som du. Queens musik är verkligen helt otrolig och även om ingen kan mäta sig med Mercury så är Boding riktigt, riktigt bra. P-Floyd har jag sett två gånger i Dalhalla och även om det är en häftig show så är det inte riktigt min grej….

  1. Japp. Då är vi lika 👍 Visst är han fantastisk. Kan tänka mej att P-Floyds show i Dalhalla blir häftigare. Sen blir jag ju lite Dala-patriotisk eftersom de kommer från våra gamla hemtrakter.

 3. Vill ni inte följa med oss till Dalhalla o se P-Floyd nästa år? Har funderingar på att göra en liten träff där och då om de spelar.

  Kan tänka mig det var en härlig stämning med queenlåtarna, de går ju hem hos en bredare publikz

  1. Ja men varför inte? Tror att deras show kommer mer till sin rätt där! Och så lyssnar jag ju väldigt gärna till Marica Linde igen. Hon har ju en fantastisk röst!

Kommentarer är stängda.