Amerikanska Bullar!

Eftersom himlen hängde i höjd med taknocken, blev det bullbak idag. Det blev bullar med glasyr som är så söta och mumsiga att man nästan får en riktig sockerboost av dem. Men så är orginalreceptet från Amerika också… Receptet ger 12 megastora bullar, så stora att det går bra att dela en bulle på fyra eller åtminstone två delar. (Om man nu vill dela med sej för dom är så goda att man vill mumsa i sej allt själv)
Grunddeg:
35 gr torrjäst
240 ml varm mjölk (lite varmare än fingervarmt, ca 45 grader)
1 ¼ dl socker 
80 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 tsk salt
9,5 dl mjöl
Fyllning:
150 g farinsocker (motsvarar ca 2,5 dl)
2,5 msk kanel
80 g rumsvarmt smör
Glasyr:
125 g rumsvarmt smör
3,5 dl florsocker
80 g philadelphiaost
2/3 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här. Lös upp jästen i den varma mjölken. Blanda socker, smör, salt och ägg. Tillsätt mjöl och blanda väl. Knåda ihop och låt degen jäsa 1 timme. Blanda under tiden farin och kanel i en bunke. När degen jäst klart, kavla ut en rektangel på 53×40 cm och ca 0,6 cm tjock. Smeta ut smöret med en slickepott och strössla över farin/kanelblandningen.
Rulla ihop och skär 12 skivor och lägg 6 st på varje plåt. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk.  Gör i ordning glasyren. Blanda väl. Den ska vara lite rinnig. Om den inte är det kan den micras en liten stund.
Grädda bullarna i mitten av ugnen 200 grader i ca 10 minuter. OBS att de ska vara lite degiga eller ”undercooked” som det står i det Amerikanska originalreceptet.
Glasyren kan hällas på omgående eller vänta till bullarna blivit svala. Ät och njut!
Bullarna går bra att frysa, micra gärna på dem sedan när de ska ätas, för de är jättegoda lite ljumma. 

En reaktion till “Amerikanska Bullar!

  1. Dom ser verkligen goda ut! Men jag och jäst är inte kompisar, så jag bakar inte. Inte så att jag är allergisk eller så, nej, det blir bara misslyckat hela tiden…:-)

Kommentarer är stängda.