Dags att julpyssla!?

Nu är det hög tid att börja julpyssla. Varför inte göra nåt eget? Det är ju inte så svårt att få till. Torkade apelsinskivor som sätt fast i en fluffig ljusmanchett tillsammans med en kanelstång – inte helt fel. Dessutom doftar det ljuvligt av kanel och apelsin. Det är på nåt sätt riktigt äkta jul-dofter. När mina tjejer var små ville de alltid ha en apelsin hängande i fönstret. Apelsinen var späckad med hela nejlikor som tryckts in i skalet. Den spred en värmande, mysig juldoft. 
Dofter är ju nånting som får oss att må bra. Att slappna av. Och det behövs, allrahelst nu snart när advensstressen slår till och hysterin inför julstöket närmar sej. Tänd ett ljus istället och känn doften av lugn. Baka och stöka gärna – men njut av det du gör. Sänk kraven! Advent och jul blir det. Varje år. Och jag tänker bara göra det jag själv vill (eller orkar). Ha en härlig fredag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.