Återblick 2023 – del 2, Sommaren

Här följer en fortsättning av min summmering av året som gått

Juni

De första dagarna i juni tillbringade vi hos Elin och familjen. Loke fyllde 4 och blev stora killen. Ett fiskespel var uppskattat! Samtidigt var det marknadsdagar och prinsarna fick den stora äran att bla sitta i en brandbil tillsammans med en brandman. Lycka! Det var också ett springlopp på några hundra meter för de minsta med medalj och gotte-påse. Sedan fortsatte vi ut till Tjust skärgård och en liten ö utanför Loftahammar. Där har våra goda vänner ett sommarhus. Vi blev hämtade med båten och tillbringade en fantastisk försommardag tillsammans med dem.

Sedan blev det mer barnbarnsmys, med alla små prinsar. När vi var i Dalarna blev det så klart en önskerepris till Sundborn. Både för att äta surströmming och för att träffa goda vänner som blivit ”återfalls-husbilsåkare” Flera ställplatser har vi ockå besökt, men de hamnade inte med här…

Midsommar besökte vi Säterdalen för ett ganska traditionellt firande. Mycket folk i rörelse och ganska bra väder. Vi hade med egengjord smörgåståra och fika som vi mumsade på. Månaden avslutade vi med ett besök hos goda vänner som bor utanför Gävle. Det går nog inte att bo mycket finare, än de gör. Solnedgångarna är magiska hos dem.

Juli

Juli börjar med ännu ett prins-kalas. Walter fyllde 4 och blev överlycklig när han fick en cykel av mamma och pappa.
Strax därefter var vi på husvisning och det är alltid spännande. Vi hade redan kring årsskiftet börjat kika på ny bostad i Mockfjärd. Tyvärr finns det bara ett fåtal lägenheter där, så vi blev med villa! Ja jag vet – att gå från lägenhet till villa är inte riktigt klokt, men nu är det kanske lättare att hitta en hyreslägenhet på sikt. När det blev bestämt, for vi hem till Tranås och lade ut vår lägenhet till försäljning. Det är inte heller klokt – mitt i semestertiden …..

Vi började röja i skåp och lådor. Det är otroligt så mycket man samlar på sej under 8 år. HIttade ett gäng gamla passbilder. Skulle tro att de är från slutet av 90-talet. Många banankartonger hämtade vi på affären och sedan var det bara att packa, packa, packa. Och mitt i alltihopa kom Elin och småkillarna på besök. Men det är bara kärtlek. Deras besök blev dock lite kortare än tänkt, för även Elin blev med nytt boende. 

Vi hade bråda dagar. Med packning. Fotografering av lägenheten. Visningar. Fixande av flytt-och städfirma Och sedan blev det en spännande budgivning på vår lägenhet, så den den blev såld fortare än vi tänkt. Vilket gjorde att vi fick ännu mera bråttom att packa allt. Phu…. Då var det otroligt välkommet att våra grannar ringde och sa -”Kom till oss och ät middag. Grillen är tänd” Det är vänskap det!

Augusti

Möbler skruvades isär och så var flyttdagen här. Kl 8 kom flyttkillarna och de hade 3 mindre lastbilar att stuva i. Och det blev fullt. Och en hel del körde vi själva i husbilen också. Rackarns vad med grejer en spar! Nåväl. Vi hade faktiskt tur med vädret. Det var uppehåll när bilarna packades. Det regnade rejält utefter vägen till Mockfjärd. Men väl där var det uppehåll igen. Snacka om tajming. Ida kom och hjälpte oss. Görans son Daniel och de äldsta barnbarnen Albin och Morgan kom och hjälpte till att skruva ihop möbler. Idas man (som också heter Daniel) och småprinsarna kom med pizza och goda bakverk. Och våra vänner Åke och Ingegerd kom också och hjälpte till.

Den allra första dagen i huset var Görans födelsedag. Så på kvällen avslutade vi uppackning och sånt, ganska tidigt för att fira Göran. Jag gjorde snittar och lite smått och gott och så hade vi nån god Cremant att dricka till det. Så mitt i alla flyttbestyr hade vi en väldigt trevlig fest i all enkelhet.

En dag kom Ida med ett gäng kantareller hon hade plockat. Vad det är mysigt att ha henne och familjen bara en kort bit bort. Det är så enkelt att bara slinka in till varandra en snabbis. Att kunna hjälpa till med småprinsarna om det är nåt, att kunna ta en kopp kaffe hos varandra eller att följas åt in till Borlänge och handla lite. Det är värdefullt.

Innan augusti tog slut hade vi ett ”riktigt ” kalas för Göran. Vi hade alla tre barnen och familjerna hemma på mat och fika. Och tänk att alla fick plats på vår nya altan. Cateringmaten hade vi tagit från Flo´Kulllornas Kök i Dala Floda. Fantastiskt gott! Och väl tilltagna portioner så vi fick njuta av maten flera dagar. Vi hann också med att få besök av både Forsbergs och Gylls. Så perfekt att de kom olika dagar och att de också fick plats på vår uppfart med sina husbilar.

Förresten – klickar du på bilderna blir de större, ser att det blir lite knasigt med de bilder som är fotade, i liggande format.

4 reaktioner på ”Återblick 2023 – del 2, Sommaren

  1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

    Nog hade ni en händelserik sommar! Vilken lyx att flytta från lägenhet till stort hus för jag minns hur mycket vi fick röja bort när vi flyttade från hus med vind, garage och två förråd till 72 kvadrat och ett litet förråd. Nu har vi lovat oss att röja X antal saker varje år som vi inte använt.
    Härligt att få vara nära era prinsar på sommarhalvåret!

    1. Visst är det lyxigt, men med tanke på hur vi har möblerat nu förstår jag inte hur vi fått plats med allt i en 3a. Att röja varje år är verkligen inte nån dum ide! Det sa vi när vi flyttade till lägenheten för 9 år sedan, också. Hoppas ni är bättre på det än vad vi var :p

      Det är helt underbart att ha dem så nära!

Kommentarer är stängda.