Återblick – del 3

Här följer den 3e och sista delen av vårt 2023. Den handlar om hösten. Även här är alla bilder klickbara och de blir större då, eftersom en del bilder är fotade i liggande format.

September

September. Månaden då vi gjorde som flyttfåglarna och gav oss av söderut. Vi lämnade ett grådisigt Trelleborg tidigt en morgon. Men sedan ner genom Europa hade vi ett härligt höstväder. Vårt första mål var en språkkurs i spanska. Den hölls i Zaragoza och där vi skulle försöka öva på att få lite flyt på spanskan. Det gick kanske sådär. Många upplevelser fick vi och detta har jag tidigare bloggat om. Du kan läsa det här. Zaragoza, La Zarola, Loarre och Veruela, Belchite, Vin-och Olivoljeprovning,

Efter kursen glömde vi allt vi lärt oss och åkte till Portugal 😀 Där landade vi på några ställen utefter Atlantkusten innan vi for och hälsade på Anna och Roger som flyttat till en liten stad i Portugal. Om deras liv kan du läsa här Så jättemysigt att träffas igen!

Nån av de sista dagarna i september hamnade vi i Tavira i Portugal. Och där blev vi kvar oväntat länge.

Oktober

Vi blev som sagt kvar mycket längre än tänkt i Tavira. Bara för att det var så skönt där. Vi hade en perfekt plats i skuggan. Det var vin-rea på Continente som låg alldeles nära ställplatsen. Det fanns många mysiga restauranger vid hamnen. Det var otroligt skänt att bara landa och inte tänka på nåt annat än vad ska vi ha till middag idag.

När vi sedan kom hem till lägenheten och Torre del Mar så var det också väldigt skönt. Vi fick plats för husbilen precis utanför sovrumsfönstret så vi behövde inte bära våra saker så långt. Återigen väldigt skönt att landa. Cyklar runt på stan. Träffa vänner. Se alla blommor. Och badar. Både i poolen och i havet. Och så klart handla på vår Torsdags-marknad.

I slutet av månaden kom våra vänner Tobbe och Kerstin. Det har nu blivit tradition att de besöker oss nån vecka på hösten, för detta var 3e gången. Det är alltid lika mysigt att ses! Av olika anledningar fick vi ju inte till nån sommarträff i somras så nu var det extra länge sedan vi sågs.

November

Denna höstmånad hade soligt och fint väder. I princip inte nåt regn alls att prata om. Tyvärr för det skulle verkligen behövas! Lite disigt och dimmigt var det någon dag. Vi besökte många restauranger. Både gamla välkända och några nya fantastiska. Vi spelade boule. Och gör så på torsdagarna forstsättningsvis också.

Vi firade 31-årig bröllopsdag. Vi spelade sällskaps-spel. Och sa farväl av Tobbe och Kerstin som for hem till kylan. Månaden liksom bara försvann på nåt sätt. Det var den där ”vardagslunken” som trillade över oss. Vi brukar säga att en aktivitet om dagen räcker – annars blir det stressigt. Och det ligger faktiskt nåt i det.

December

Decembert har fortsatt i samma lunk, ungefär. I början av månaden kom goda vänner från Rincon och hämtade oss. Vi skulle följa med dem upp i bergen på en riktigt typisk spansk restaurang. Utefter vägen dit pekade Rafael ut vart hans barndomshem hade funnits och beskrev hur han sprungit mellan kullarna. Nu går det en motorväg där…. Men det var otroligt intressant att lyssna till honom. När vi kom fram till restaurangen hörde vi att specialiteten var hemlagad Migas de Pastor. (Herdens brödsmulor) Nu serveras dessa brödsmulor med chorizo, morcilla, grillad paprika, kött och stekt ägg. Gunnel tipsade om att dela på rätten och tack och lov gjorde vi det. Portionen vi fick orkade vi ändå inte äta upp, tillsammans. Och så gott det var! Hoppas vi får följa med, nån mer gång!

Sedan blev det dags för stor julkrubba i museet och julprydnader på stan. Och under hela decenber är det nån aktivitet på stan, varje dag. Allt ifrån julmarknad och chokladätande till en kälkbacke för barnen.

Vi hann också med ett mingel på en öppning av en Ristobar – La vita e Bella. Det är ett svenskt/italienskt par som öppnat denna restaurang med italiensk mat. Gott och trevligt och på öppningen var det visst ca 75 pers som kom. Kul och hoppas det går bra för dem.

Julafton firade vi och två par till, hos oss. Vi hjälptes åt med mat och fika och fick till ett riktigt gott julbord med svenska smaker. Solen sken så vi fick fälla upp parasollet! Vi fick en riktigt trevligt julafton, även om jag inte kände nån speciell julkänsla precis. Vi facetimade också med familjerna hemma i Sverige. Dom vill man ju krama ❤ och det är lite svårt, även om nån av prinsarna kramar telefonen. ❤️ Årets sista dopp i poolen blev det också i december. Nu väntar vi på varmare nätter igen så det inte är så svalt.

Innan nyår så ska en ju planera mat, för mat är viktig på nyårsafton. Vi handlade räkor och en del annat. Till lunchen provade vi ett recept på purjolök på 3 sätt. Otroligt gott.

På kvällens middag började vi med en räk-shiraza-majo-röra på stekt bröd. Därefter en lax med fetaost och smashad potatis. Till dessert blev det ”bara” lite ost, för den dessert vi annars hade tänkt orkade vi inte äta 🙂

Nu önskar vi alla ett fint 2024 !

8 reaktioner på ”Återblick – del 3

  1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

    Även sista delen av 2023 blev riktigt fin för er del. Jag tycker språkkursen lät riktigt trevlig och södra Portugal med husbil står hyfsat högt på vår önskelista men att övervintra, diggar vi inte kommit (än).

    1. Språkkunskaper kan en aldrig få för mycket av och just Zaragoza var en ny bekantskap. Algarvekusten är fantastisk även om jag nog är lite mera spansk i hjärtat. Många kör ner på hösten och hem i november. En del är nere hela hösten och hyr sedan en plats vid flygplatsen (och flyger hem) för att sedan återvända i mars för några månader. Vem vet vad som händer i er framtid 😉

  2. Trevlig läsning och ni verkar också haft ett fina helgdagar i slutet på förra året. Önskar er också en god fortsättning på nya året 2024. Kram

  3. Jag hade också velat göra som ni och flyttfåglarna istället för att vara kvar i kylan. En julafton under parasoll låter betydligt mer lockande än en julafton i kylan för mig, även om jag förstår om julkänslan uteblir.

Kommentarer är stängda.