Återblick 2023 – del 1

Januari började med kyla och snö i Sverige. Vi hade åkt till Sverige för att fira jul och nyår med barn och barnbarn. Mysigt att träffa dem alla men sedan hade vi nån vecka i januari där vi mest satt frös innan vi for tillbaka till Spanien. Väl tillbaka hann vi knappt landa förrän goda vänner ville vi skulle följa med ut och äta. Så klart vi hängde på. Den 19 januari ramlade första snön ner på toppen av La Maroma som är 2069 m ö h Vi ser det från vårt sovrumsfönster och håller lite koll så här på vintern. Lite spännade att jämföra klimatet mellan åren. Jag lyckades även få tag i en bukett krispiga tulpaner. Det är väldigt sällan vi ser dem härnere, men nu hade jag turen att hitta en bukett på marknaden. Arbetet kring poolen fortgick. Ombyggnad av hela innergården och alla trädgårdesgångar startade redan i september så det går inte så fort tyvärr.

Februari

I februari gjorde vi ett besök i Nerja. Det är lite fint att gå där och strosa omkring, men ack så mycket svenskar edt finns där! Vi hade någon stormdag. Vi gjorde några restaurangbesök. Och vi tittade på Karnevalen. Varje ort, med lite självaktning, har en Fiesta. Eller Karneval som vi säger. Nu är den låååångt ifrån Karnevalen i Rio, men denna har sin alldeles egna speciella charm. Vi köpte också jordgubbar som var otroligt goda och att smaska jordgubbar med grädde i februari är inte alls fel.

Jag köpte också en airfryer. Det är något jag gått och tittat på och funderat över i flera år. Men nu – äntlogen – slog jag till. Det blev en av märket Cosori som jag är riktigt nöjd med. Så klart vi skulle börja prova göra pommes, men det är numera det minsta jag gör i den. Det blir mycket grönsaker. Och kyckling. Och lite fikabröd. Ja den är bra till mycket och jag ångrar mej inte alls att jag köpte den.

Mars

I mars gick Ruta del la Tapa av stapeln. Det är ett sätt för restauranger och barer att marknadsföra sej och erbjuda tapas och dryck för en fast summa. Restaurangen erbjuder 1 förutbestämd tapa. Detta pågick under nästan hela mars, så vi for runt på både kända och okända ställen och åt tapas på luncherna. Somliga var fantastiska och somliga mindre bra. Nån riktigt dålig. När en ätit på respektive ställe stämplas det i ”tapas-passet” och det finns också kryssrutor där jag kunde betygsätta maten från 1 (inte bra) till 5 (fantasktiskt)

När en fått stämplar i hela Tapas-passet lämnas den in på turistbyrån. Där dras sedan några vinnare bland matgästerna. Och en vinnare som utses till bästa restaurang baserat på betygen i passet. Så döm om min förvåning när telefonen ringer och personalen från turistbyrån meddelar att jag vunnit en festivalbiljett till sommarens största evenemang – Weekend Beach Festival.

Vi fick också besök en vecka av våra vänner Kennet och Maria från Borlänge. De har inte hälsat på oss tidigare så det var jättemysigt att de kom. Vi hade dessutom ett fantastiskt väder! Det blev – så klart – mycket tapas-ätande, men också cykelturer, marknadesbesök och lata dagar på stranden och altanen. En underbar vecka.

April

Vi påbörjade vår hemresa i början av april. Ett fantastiskt vårväder följde med oss upp genom Europa. Den var en skir grönska och mycket blommor längs hela vägen. Underbart. Typiskt nog blev det sämre väder när vi kom till Keukenhof i Nederländerna. Solen sken inte och det var kyligt i luften. Men det gjorde ingentig för det var fantastiskt att se alla tulpaner och andra blommor där ändå. Så glad att jag äntligen fick tillfälle att besöka Keukenhof. Det har stått väldigt länge på min önskelista. Väl i Sverige blev det så klart kramar med barn och barnbarn! Kära återseenden och mycket mys, på alla sätt och vis

Maj

Först gjorde vi ett besök på Ullared. Där fanns kocken Tarek Taylor som bjöd på smakbitar och signerade sin bok om att grilla. Med bilen fullastade med presenter och annat hamnade vi sedan i bla Falköping. Och vad är ett besök i Falköping, om en inte besöker Falbygdens ost?! Tur kylskåpet i husbilen inte var ”knök-fullt” Lite mera virrvar i de trakterna blev det innan vi åter landande i Mockfjärd.

Ida fyllde 30 år. Hur i allsin dar gick det till? Det var ju nyss hon var liten ju! Vi fick en underbar dag med familjer och vänner i trädgården där hon och hennes familj bor. Vädret var perfekt och vi hade typ picknick i trädgården. Ett riktigt mysigt kalas.
Vi hann också med en tur till Sundborn, igen. Det har blivit ett favoritställe för oss. Och därefter for vi till Korså Bruk, där goda vänner byggt hus. Så kul att träffa dem också. Det var länge sedan sist.

Detta var första halvåret av 2023.

Jag som först inte tänkt skriva nåt för jag bara tänkte ”det har väl inte varit nåt speciellt…”
Inlägget blev långt och fortsättning följer 😀

4 reaktioner på ”Återblick 2023 – del 1

  1. Britt-Marie Lundgren Holm & Lars Holm

    Visst är det konstigt! Ibland tycker en att det inte hänt något särskilt men när en börjar tänka tillbaka så kommer den ena upplevelsen efter den andra och då blir det ett långt inlägg över ett härligt år.
    Sen vet ni att vi blir jätteglada över en liten påringning om ni blir ostsugna i Falköping någon mer gång!

    1. Ja det är otroligt vad en hinner med. Tur det finns foton att titta och minnas över. Så klart vi plingar på när vi är i krokarna, men minns att jag såg på Instagram att ni var bortresta vid detta tillfälle. För ost-det gillar vi 😃

  2. Att göra en återblick av året är så roligt! Jag börjar snart jag med, men vill summera klart december först. Säger som BM det händer mer än vad en tror, men när en börjar skriva och titta tillbaka så får en ju uppleva allt igen. Det är underbart!

    1. Visst är det kul! Det är dom du säger, en upplever allt igen och det blir många ”javisst ja!” Här blir 3 delar för jag vill inte att det ska bli för långa inlägg. Ska bli roligt att få läsa din sedan 🙂

Kommentarer är stängda.