Keukenhof

Tulpaner från Holland – det har vi väl alla hört och/eller läst om nån gång. Här finns fält och åkrar som bäst syns uppifrån. Rabatter, odlingar och tulpaner tulpaner tulpaner. Och en hel del andra blommor också. Vi hade bokat biljetter till parken Keukenhof, på nätet innan vårt besök. Just påsken är otroligt välbesökt, då de var skönt att ha det fixat. När vi bokade fick vi välja vilken tid vi skulle komma. Antagligen är det så för att inte trängseln ska bli för stor.

Vid entrén får vi en karta så vi ser hur vi kan gå och vart några ”expon” finns. Vi håller vänstervarv och strosar omkring. Molnen är mörka och vindarna kyliga. Men blommorna skiner som solar så det känns bra ändå. Jag läste nånstans att det finns 6000 (!) olika tulpansorter registrerade. Det är ju några stycken…. Och kanske är hälften planterade här. Eller är det flera? Det spelar väl ingen roll – Otroligt många är det iallafall ! Här nedan kommer nu ett gäng bilder, eftersom jag har svårt att välja bort nåt 🥹 Hoppas du kan njuta av dem och känna dofterna från alla hyacinter

Man kan också hyra cykel på Keukenhof om man vill cykla omkring bland fälten. Idag stod många cyklar kvar…

8 reaktioner till “Keukenhof

  1. Tänk att det snart är ett år sedan vi var i Keukenhof och på blomsterparaden. Visst är det vackert med alla tulpaner och andra blommor men tänk att de gräver upp och kastar alla lökar när de blommat för att gräva ner nya nästa höst!

    1. Ett år går ju verkligen fort. Det är ju helt otroligt att de gör så mycket vackert och sen bara kastar löken. De kunde väl bara lämna ut ett antal kassar till de som ville ha – det skulle säkert blomma fint i någons trädgård

  2. Jättefina bilder, tack för att du inte rensade bort några 🙂 Vi har ännu inte varit där så gläds åt att njuta av färgprakten hos er andra som tar er dit.

  3. Testar igen att kommentera hos er. Lite problem att lämna ett avtryck för mig…. testar igen.
    Tack för den härliga bildbomben av massor med blommor. Dit vill jag också åka för jag älskar tulpaner.

Kommentarer är stängda.